Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας και το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης ήταν αφιερωμένο στο προσφυγικό ζήτημα.

«Η κυβέρνηση αφήνει να βουλιάζουν τα νησιά από πρόσφυγες για να μην στεναχωρήσει τους δημάρχους.

Θεωρώ ότι έχουμε μια ακραία συμπεριφορά από την πλευρά της Τουρκίας, όταν μιλάμε για εισβολή μιλάμε για πόλεμο. Δεν θα υιοθετούσα αυτή τη λέξη. Έχουμε πόλεμο; Έχουμε επιθετική στάση από την Τουρκία» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για ανεύθυνη συμπεριφορά.

«Έχει ψευδαίσθηση αυτάρκειας (σ.σ. ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης) και από πάνω να μας κάνουν και πλακίτσα, είναι ανεύθυνη συμπεριφορά.

Αν δεν θέλει να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών ας ενημερώσει τηλεφωνικά. Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακή πολιτική.

Εντάξει, μας έπεισε ο κ. Μητσοτάκης ότι άντεξε ο Έβρος. Μπράβο! Αύριο με τα νησιά τις θα γίνει;

Αν αύριο το πρωί υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο για το προσφυγικό εγώ θα είμαι εκεί, να πάμε να πείσουμε τις τοπικές κοινωνίες μαζί. Μοιράζεσαι το πρόβλημα. Ναι, θα βάλουμε πλάτη»

Για τη σχέση με τη Ρωσία, ο κ. Τσίπρας είπε: «Υπερασπιστήκαμε την εθνική αξιοπρέπεια όταν είδαμε ότι υπάρχουν παρεμβάσεις από ξένες υπηρεσίες και μετά αποκαταστήσαμε τις σχέσεις.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Εδώ και εφτά μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται δίχως στρατηγική. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ωμό γεωπολιτικό εκβιασμό από την πλευρά της Τουρκίας, τον οποίο όμως θα έπρεπε να έχει προβλέψει η κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών.Η Ελλάδα πρέπει να απειλήσει την ΕΕ με βέτο στις αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου αλλά και με κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Χρειάζεται εθνική στρατηγική απέναντι σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο αλλά και διεκδίκηση από τους συμμάχους για να πάρουν μέρος της ευθύνης.Ο κ. Μητσοτάκης, σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα, όχι μόνο δεν έχει συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αλλά και δεν έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρόκειται για μια ανεύθυνη στάση.Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ένα σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και μετεγκαταστάσεων στην ηπειρωτική χώρα ενώ παράλληλα θα διεκδικήσει λύσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, March 3, 2020

Λύσαμε ένα θέμα για το οποίο φάγαμε τόσο ξύλο προεκλογικά και σήμερα συνειδητοποιεί ο μέσος Έλληνας πως αν δεν το είχαμε λύσει θα είχαμε πρόβλημα όχι μόνο στον Έβρο. Διαχειριστήκαμε τεράστιες κρίσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάναμε και λάθη».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Το ζήτημα είναι ποια πολιτική θα ακολουθήσει η χώρα. Έχουμε καθήκον όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουμε μια πολιτική που θα έχει διέξοδο.

Τώρα είναι η ώρα να διορθώσουμε την πολιτική που ακολουθούμε.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία είναι ανησυχητικό, όταν βλέπεις στα νησιά μας αυτές τις εικόνες, τον εμφύλιο σπαραγμό και τις ακρότητες και από τις δυο πλευρές.

Όταν βλέπεις ομάδες ακραίων δίπλα από τους αστυνομικούς να παίρνουν στα χέρια τους τον νόμο.

Αυτές οι εικόνες δεν πρέπει να πολλαπλασιαστούν.

Δεν είναι ώρα για κοκορομαχίες!»