Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στην Καλλονή της Λέσβου την Παρασκευή, περιέγραψε τις ανακολουθίες ανάμεσα στις προεκλογικές εξαγγελίες και τις πράξεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Από το νησί της Λέσβου, αναφέρθηκε εκτεταμένα στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Μίλησε δηκτικά για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, ενώ παρουσιαζόταν προεκλογικά «σαν έτοιμη από καιρό να κυβερνήσει», δεν είχε καν αντιληφθεί ότι χρειάζεται Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αναρωτήθηκε έτσι η βουλευτής Άρτας: «Σε ποιου την πλάτη έμαθε όμως ο κ. Μητσοτάκης ότι ναι, υπάρχει αναγκαιότητα για σχεδιασμό και υλοποίηση; Σε ποιου την πλάτη έμαθε η Κυβέρνηση ότι το προσφυγικό δεν είναι πεδίο για φτηνούς επικοινωνιακούς χειρισμούς;».

Στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παλινωδίες και τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης, με αφορμή τις αλλεπάλληλες συσκέψεις για το προσφυγικό ζήτημα. «Μετά από συσκέψεις επί συσκέψεων ..κατέληξε στις επιτάξεις! Κι από τις επιτάξεις ..εκ νέου στις συσκέψεις για να τους υποδείξουν που να γίνουν …οι επιτάξεις!».

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην εικόνα αφερεγγυότητας και αναξιοπιστίας που εκπέμπει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι εφικτός ο διάλογος με μία τέτοια κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη και στις επικίνδυνες μεθοδεύσεις που ακολουθούνται στην προανακριτική επιτροπή από την πλειοψηφία. Με αφορμή αυτά τα παραδείγματα, επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και την προβολή της προοδευτικής κυβερνητικής πρότασης για το αύριο της χώρας.

Αναφέρθηκε στην αυτοκριτική του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι είναι μία διαδικασία η οποία είναι απαραίτητη για να αντληθούν τα διδάγματα της προηγούμενης περιόδου. Τόνισε πως αισθάνεται υπερήφανη για τα όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, σε αντίθεση με άλλους που, αν επιχειρήσουν τη δική τους αυτοκριτική, θα πρέπει να απολογηθούν για την καταστροφή της χώρας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα νέα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταστήσει τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες κοινωνούς του μηνύματος της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του κόμματος.

Η Όλγα Γεροβασίλη ολοκλήρωσε την εισήγησή της προσκαλώντας τους πολίτες της Λέσβου να συμμετέχουν ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στον ανοιχτό, ειλικρινή και παραγωγικό διάλογο για το σήμερα και το αύριο της χώρας.