Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην ελληνική οικονομία ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα» και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

«Η ΕΚΤ έχει μεσάνυχτα σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Το ελληνικό δημόσιο κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο χρεωκοπημένο. Μας δανείζουν με μέσο όρο επιτοκίων στο 2,68%. Και αυτό προστίθεται στο χρέος που είναι 368 δισ.

Με τα πρωτογενή πλεονάσματα κλειδωμένα στο 2,5%  με 3% (και αυτό είναι μέχρι το 2060) ο ιδιωτικός τομέας θα αιμορραγεί. Και αν κάποιοι είναι αισιόδοξοι πρέπει να σας πω πως η κρίση στην Ευρώπη θα χειροτερέψει. Ακόμα και η Γερμανία έχει πτώση στη βιομηχανική της ανάπτυξη και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο κ. Σταϊκούρας να πιάσει ανάπτυξη 2,7%» τόνισε και πρόσθεσε: «Ο τζίρος συρρικνώνεται και οι μικρομεσαίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα μιας νέας καταστροφής.

Και βέβαια ο Τσίπρας υπέγραψε το τέταρτο μνημόνιο. Ήμουν ο πρώτος που το χαρακτήρισε έτσι.

Είμαστε η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία του καπιταλισμού που μέσα σε αυτά τα χρόνια έπεσε ο μέσος μισθός και ανεβαίνει ο κατώτατος μισθός. Η μόνη εξήγηση είναι πως η αύξηση του ΑΕΠ δεν μετουσιώθηκε σε επενδύσεις και ανάπτυξη».