Μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Φώφη Γεννηματά σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να παραστεί στο συνέδριο του πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς, την Πέμπτη 14 Μαΐου.

Ήδη έχει γίνει μια πρώτη νύξη από τους συνεργάτες της προκειμένου να δεχθεί την πρόταση που θα της απευθύνει ο κ. Αλέξης Τσίπρας και η ίδια φέρεται να μην το αποκλείει.

Η Κουμουνδούρου θα της στείλει πρόσκληση περί τα τέλη Απριλίου, όπως θα πράξει άλλωστε εθιμοτυπικά και με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία συνήθως στέλνουν κάποιον εκπρόσωπό τους και όχι τον ίδιο τον πολιτικό αρχηγό. Η κ. Γεννηματά όμως μπορεί να δώσει το παρών η ίδια, όπως το είχε κάνει άλλωστε και δεν το απέκλεισε. Θυμίζουμε ότι η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. είχε παραστεί και στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2017, το πρώτο με πρόεδρο του κόμματος τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Τότε είχε μιλήσει από το βήμα περί συγκλίσεων.

Όπως είχε τονίσει, «ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις. Τα κόμματά μας είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας» προσθέτοντας πως «έχει φτάσει η στιγμή να εκτιμήσουμε πως φτάσαμε στην κρίση και τι χρειάζεται να κάνουμε στο εξής προκειμένου η χώρα να γυρίσει σελίδα. Να συζητήσουμε θεσμικά και νηφάλια τις ρίζες του κακού που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία αλλά και τους λόγους που μας κράτησαν μέσα σ’ αυτή».