«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βαριά ευθύνη για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη για τη Λιβύη» τόνισε πριν από λίγη ώρα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας.

Όπως είπε, «όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε δυναμική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όπως αποδεικνύει η συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη το 2018 στο Παλέρμο της Ιταλίας, ενώ η ΝΔ σήμερα, κατόπιν 7 μηνών διακυβέρνησης εξακολουθεί, όποτε βρίσκεται σε αμηχανία και αδυναμία, να πετάει τις ευθύνες  στην αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με όρους επικοινωνίας, όπως κάνει σήμερα η Ν.Δ., βάζει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με την πρώην υπουργό η κυβέρνηση «θα πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα τι ενέργειες έκανε για να συμμετάσχει η χώρα στη Διάσκεψη για τη Λιβύη και γιατί συνολικά η θέση της χώρας μας υποχωρεί διεθνώς». Κατά την ίδια, «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση: ενεργεί με άξονα το εθνικό συμφέρον και όχι το μικροπολιτικό. Όπως ακριβώς έκανε όταν εργάστηκε για την συμφωνία των Πρεσπών (την οποία τότε η ΝΔ λοιδορούσε με ακραίο λαϊκισμό), έτσι και τώρα,  θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση».