Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας παρέδωσε βιβλία και δώρα στις γυναίκες και τα φιλοξενούμενα παιδιά στις φυλακές Ελεώνα Θήβας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μέλη του κυβερνώντος κόμματος από τη Θράκη μέχρι τα νησιά του Ιονίου και από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη συγκέντρωσαν πάνω από 1.000 βιβλία τα οποία με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργο Στεργίου τα προσέφεραν στις κρατούμενες, αλλά και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ μοίρασαν δώρα στα φιλοξενούμενα παιδιά.

Παράλληλα ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του καταστήματος κράτησης κ. Μακρή για τη λειτουργία του, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη συζήτηση αναδείχθηκε η σημαντική στήριξη που λαμβάνει το κατάστημα κράτησης από την τοπική κοινωνία αλλά και εθελοντικές οργανώσεις και ιδρύματα.

«Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη αλληλεγγύη αποτελούν διαχρονικά γνωρίσματα της Νέας Δημοκρατίας. Με βάση αυτές τις θεμελιώδεις αρχές οργανώσαμε μία δράση με έντονο συμβολισμό ζητώντας από τα μέλη μας σε όλη τη χώρα να χαρίσουν ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη τους στις γυναίκες του καταστήματος κράτησης Ελεώνα Θήβας.

Η οργανωμένη μας βάση βρίσκεται στην πρωτοπορία πρωτοβουλιών εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς όχι μόνο την περίοδο των γιορτών αλλά 365 ημέρες τον χρόνο», δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι: Στέλιος Κονταδάκης, διευθυντής του γραφείου προέδρου ΝΔ, οι γραμματείς Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Βικεντία Συροπούλου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου, καθώς και στελέχη της ΝΔ από τη Βοιωτία όπως οι Γιώργος Λιανός, πρόεδρος ΝΟΔΕ, Βασιλική Μαχαίρα, μέλος Π.Ε., Λευτέρης Κτιστάκις και Ευαγγελία Τζουβελέκη-Ρεπούσκου, υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ.