Οι ευρωεκλογές μπορεί να τελείωσαν πριν από έξι και πλέον μήνες, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος τώρα να αξιοποιήσει τους υποψηφίους που είχε στο ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει να χρησιμοποιηθούν στις διάφορες επιτροπές που θα προετοιμάσουν το επικείμενο συνέδριο (που αναμένεται να πραγματοποιηθεί λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα του 2020) πρόσωπα τα οποία δεν κατάφεραν να εκλεγούν τον περασμένο Μάιο.

Κι αυτό γιατί ο τέως πρωθυπουργός κρίνει, όπως μας λένε από την Κουμουνδούρου, ότι κάποια απ΄αυτά συμβολίζουν με επαρκή τρόπο τα πολιτικά ανοίγματα στα οποία φιλοδοξεί να προβεί.

Μην ξεχνάμε ότι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών ήταν πολυσυλλεκτικό καθώς κατήλθε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχοντας στις τάξεις του στελέχη που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα πρόσωπα, θεωρεί τώρα ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να του φέρουν κόσμο.

Θυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων είχαν κατέβει υποψήφιοι και δεν εξελέγησαν η συντονίστρια του Δικτύου νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Ελευθερία Αγγελή, ο ιστορικός του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού Βλάσης Αγτζίδης, ο επικεφαλής της ακτιβιστικής κίνησης Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Θοδωρής Δουλουμπέκης, το ιστορικό στέλεχος της ευρωπαϊκής Αριστεράς Λουτσιάνα Καστελίνα, η Ιωάννα Κοντούλη από το οικολογικό κίνημα και η πρώην αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και νομικός Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου.