Την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, αναφέροντας πως «η αντιπολίτευση έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια» και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συνεχώς ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες».

«Οι εικόνες της Κυριακής από τη γιάφκα της ΑΣΟΕΕ επιβεβαιώνουν πλήρως την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας που υπήρχε στα ελληνικά πανεπιστήμια. Σε αυτό πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μια αφωνία. Γιατί το έκανε αυτό; Δεν ξέρω, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αποφάσισε όμως, χθες, να ταυτιστεί με αυτές τις μειοψηφίες, οι οποίες πήγαν ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου, να μπουν μέσα στο Πανεπιστήμιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτάνης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο.

«Έχουμε ή δεν έχουμε Δημοκρατία σ’ αυτό τον τόπο; Είναι ή δεν είναι η Σύγκλητος το ανώτατο όργανο διοίκησης και μπορεί να πάρει μια απόφαση να κλείσει το Πανεπιστήμιο; Αν δεν σεβόμαστε τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, τότε κάτι προβληματικό συμβαίνει στον τόπο μας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε, δε, ότι μια από τις βασικές ατζέντες της κυβέρνησης είναι «να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας και να πατάξει την ανομία στη χώρα» και σημείωσε: «Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, που να παράγει και να προάγει νέες ιδέες, ένα πανεπιστήμιο που θα είναι βήμα ελεύθερου διαλόγου πανεπιστημιακών ιδεών. Δεν θέλουμε ένα πανεπιστήμιο που θα επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση οπλισμού. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Κλειστό σημείο η χώρα, με την προηγούμενη διαχείριση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι «η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης κατέστησε τη χώρα ένα κλειστό σημείο, δηλαδή είχαμε μόνο εισροές και δεν γινόταν επιστροφές» επισημαίνοντας ότι υπάρχει αύξηση προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και χρειάζεται αποσυμφόρησή τους.

«Είναι αδήριτη ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα άνθρωποι, οι οποίοι έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ, δηλαδή που είναι πολύ πιθανό να πάρουν άσυλο» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτοί οι άνθρωποι θα μεταφερθούν σε δομές, ήπια και θα γίνει διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες καθώς δεν είναι στόχος να αιφνιδιαστεί κανένας» εξήγησε ο κ. Γαϊτάνης, σημειώνοντας πως «είναι πατριωτική ανάγκη να βοηθήσουμε τους Έλληνες συμπολίτες μας, τους ακρίτες, που ζουν στα νησιά και σηκώνουν όλο αυτό το βάρος».

Εκτίμησε, δε, πως με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σε λίγους μόνο μήνες θα δούμε μια αισθητή διαφορά στην κατάσταση. «Θα υπάρχει ανακούφιση τους επόμενους μήνες λόγω της σωστής πολιτικής διαχείρισης, που υλοποιείται αυτούς τους μήνες, και οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σημαντική η σχέση μας με την Κίνα»

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Σι Τζιπίνγκ στην Αθήνα, ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στις συμφωνίες που υπεγράφησαν και την αναπτυξιακή προοπτική που δίνουν, αλλά και στην παρουσία της Cosco στη χώρα μας, και χαρακτήρισε σημαντική τη σχέση της χώρας μας με την Κίνα.

«Η σχέση μας με την Κίνα είναι μια σχέση σημαντική, στηρίζεται στον πολιτισμό των δύο λαών αλλά και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση, η οποία απολαμβάνει διεθνή αξιοπιστία σε όλα τα fora και σε όλες τις χώρες του κόσμου», είπε ο κ. Γαϊτάνης, υπογραμμίζοντας τη συστηματική προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «να επανασυστήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, είτε στην Ευρώπη, είτε στην Ασία, είτε στην Ανατολή, όπου περισσότερο μπορεί, με στόχο όχι μόνο να υπερασπιστεί τα δίκαια της χώρας αλλά να την καταστήσει έναν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις».