Κουμουτσάκος: Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπίρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική

«Πρέπει να περιθάλψουμε κι όχι να στοιβάζουμε σε ακατάλληλες δομές τους πρόσφυγες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:03
08/11/2019
Κουμουτσάκος: Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπίρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική
17
loading

«Προσυπογράφω, τονίζω και συμφωνώ με τη θέση της Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αυτή είναι η θέση μου. Επειδή οι γραφικότητες κάποτε πρέπει να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπύρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στο μπάρμπεκιου που θα γίνει έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.

Ο αναπληρωτής υπουργός, με την ευκαιρία επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΜέΡΑ 25 για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων - μεταναστών τη Λέρο, Φωτεινής Μπακαδήμα, μίλησε για «γραφικότητες», όταν η βουλευτής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και τόνισε πως η μεταναστευτική πολιτική της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

«Πρέπει να περιθάλψουμε κι όχι να στοιβάζουμε σε ακατάλληλες δομές τους πρόσφυγες, να μη χάνουμε 1.200 παιδιά, να μην τους αφήνουμε χωρίς φάρμακα και σε σκηνές», είπε επίσης η κ. Μπακαδήμα.

Απαντώντας, ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι αναζητούνται πάντα τα περιθώρια βελτίωσης των συνθηκών, αλλά δεν πρέπει να διαμορφώνεται μια ψευδής και στρεβλή εικόνα απουσίας της Πολιτείας από τη Λέρο.

«Είμαστε κάτω από έκτακτες συνθήκες, είναι καλό να υπάρχουν υποδείξεις, αλλά είναι μεγάλο λάθος πολιτικό και κοινωνικό να υποβαθμίζεται η παρουσία, η φροντίδα και η έννοια της Πολιτείας, η οποία είναι ισχυρά παρούσα», είπε επίσης προς τη βουλευτή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο αριθμός των πολιτών τρίτων χωρών που έφτασαν στη Λέρο και που οδηγούνται για καταγραφή και ταυτοποίηση στο ΚΥ αυξάνεται συνεχώς και εξήγησε ότι, εδώ και ένα εξάμηνο, άρχισε μια έξαρση μεταναστευτικής και προσφυγικής ροής προς τη χώρα μας για λόγους, αιτίες και πηγές που βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας. Σήμερα, ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εκεί υπερβαίνει τις δυνατότητες του Κέντρου Υποδοχής, αλλά, όπως παρατήρησε, τις υπερέβαινε και στις 17 Ιουλίου του 2019 όταν εξελέγη η νέα κυβέρνηση. Τότε, για 860 θέσεις υπήρχαν 1.200 άνθρωποι, 50% περισσότεροι, δηλαδή, κάτι που συνεχίστηκε.

«Ζήσαμε μια μικρογραφία της κρίσης παρόμοιας του 2015 κι έτσι οι υπερχειλισμένες δομές, υπέστησαν μια πρόσθετη πίεση», υπογράμμισε και κάλεσε «να είμαστε προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε θέματα δημόσιας υγείας γιατί ήδη βρίσκεται κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το οποίο παρέχει υπηρεσίες περίθαλψης και υγειονομικής στήριξης». Αναφορικώς με τη γενική πολιτική, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι υπάρχει η απόφαση της κυβέρνησης για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, η αύξηση της χωρητικότητας και η πλήρης αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών και στην ενδοχώρα, και ειδικότερα ενημέρωσε ότι από την Λέρο μετακινήθηκαν από τον Σεπτέμβριο 507 άνθρωποι από τις τρίτες χώρες, κυρίως ευάλωτοι με άρση γεωγραφικού περιορισμού.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως οι Έλληνες και οι κάτοικοι των νησιών έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους από το 2015, προσφέροντας βοήθεια, φροντίδα και συμπαράσταση, και σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, επειδή αυτό παρατείνεται, δεν έχουν αυτή τη συμπεριφορά.

«Αυτό σημαίνει ότι είναι επείγον να λυθεί και έτσι το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι υπάρχει μια διάσταση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και ανάγκης διασφάλισης αυτού του κρίσιμου κοινωνικού και εθνικού αιτήματος και δεν μπορεί να αγνοηθεί ως διάσταση χειρισμού και διαχείρισης του μεταναστευτικού - προσφυγικού» είπε ο κ. Κουμουτσάκος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και καταλήγει: «Επομένως, μια δημοκρατική Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό της και την συνοχή της προασπιζόμενη ταυτόχρονα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτός ο συνδυασμός σεβασμού στην ανάγκη να υπάρχει ισχυρό αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία, αλλά και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτός ο συνδυασμός είναι αυτός που φτιάχνει τις σωστές πολιτικές».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar Εσύ κ υπουργέ πας στο ρεστοράν και στέλνεις σε άλλους τον λογαριασμό;

  Πήρες λαθραίους στη γειτονιά σου; Στα λόγια όλοι καλοί είστε. Στην πράξη μακριά από σας οι λαθραίοι. Τα φορτώνετε σε άλλους.Και τους βρίζετε που αντιδρούν στην ανεύθυνη και υποκριτική πολιτική σας.Θα πάνε τα παιδιά σου στο ίδιο σχολείο με προσφυγόπουλα; Των άλλων γιατί να πάνε;

 2. avatar Προς σχολιαστή

  Το αυγό του φιδιού έχει μόνο ακροδεξιούς πολλά χρόνια τώρα και εδώ μέσα έχει σπάσει

  1. avatar Το ΠΑΚΙΣΤΑΝ/ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ/ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

   μόνο Μαζεύουν 405.000.000 πληθυσμό με κατά κεφαλήν εισόδημα 1.200 USD. Η ΙΝΔΙΑ έχει 1.300 εκατομμύρια πληθυσμό με κατά κεφαλή εισόδημα τα μισά δηλαδή 650 περίπου USD. Ερώτηση πρώτη. Πόσο διάστημα νομίζεις ότι θα συνεχιστεί αυτό, πόσους έχεις τη δυνατότητα να....φιλοξενήσεις χωρίς να ρωτάς κανέναν,πώς θα τους ταίσεις, πώς θα αστυνομεύσεις την βέβαιη εγκληματικότητα, όταν φθάσει η κατάσταση στο ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ....ΠΩς ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ? πόσους μπορεί να χωρέσει η ΕΥΡΩΠΗ, και κάτι άλλο. Με τα επίσημα στοιχεία που παρέθεσα πιό πάνω το λογικό θα ήταν να έρχονται ΙΝΔΟΙ που το εισόδημά τους είναι κάτω από το μισό των άλλων.Μήπως δεν ΠΡΕΠΕΙ να έρχονται ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ /ΙΝΔΟΙ αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ? Σημειωτέον το ΠΑΚΙΣΤΑΝ είναι 6η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

  2. avatar Προς σχολιαστή

   Δεν έχεις καταλάβει ότι η φασιστερά είναι πιο χειρότερη από την ακροδεξιά; Αν είναι κακό να επιτίθεσαι σε κάποιους ξένους, είναι πολύ χειρότερο να επιτίθεσαι στην πλειοψηφία του λαού, την ιστορία, τη γλώσσα και τη θρησκεία του. Η φασιστερά φωνάζει μαζί με τον κλέφτη για να φύγει ο νοικοκύρης. Αυτό είναι το χειρότερο αυγό, του φασιστερού φιδιού.

 3. avatar Jimmy the Greek

  Εδώ στην Αμέρικα που ζουν εκατομύρια μουσουλμάνοι δεν έχει ποτε κανένας τους παραπονεθεί για το σύνδρομο \"τσίκνα\" επειδή σε κάθε γωνιά in every city πωλούνται hot dogs σε κινητά καροτσάκια τα περισσότερα των οποίων είναι παρασκευασμένα με pork meat.
  Ε! ρε, αριστερές κλωτσιές που πάνε χαμένες. Όχι δηλαδή ότι δεν χάνονται και δεξιές. Απο το 2009 και μετά όλοι περίπατο σας πάνε αλλά σας αρέσει. Άντε γεια και καλές γιορτές.. JTG

 4. avatar Αυτοί θα είναι η τιμωρία τους

  Πέστα στους αφιονισμένους ακραίους της ΝΔ, που τόσα χρόνια ξεσηκώνατε τάχα για την προστασία της Μακεδονίας και τη λαθρομετανάστευση! Το τέρας που εκθρέψατε θα σας καταπιεί!

 5. avatar καζαμιας

  άντε επιτέλους!

 6. avatar Η κα Μπακαδημα ..

  ..να μας πει πόσους προτίθεται να φιλοξενήσει σπίτι της ..κ με χρήματα μισθού της ..κ σε οικόπεδα ιδιοκτησίας της...(όλα τα άλλα ..κ με ξένα κόλλυβα είναι ανοησίες να της πείτε!!). Όσο για τα ..κοψίδια.. όταν πάμε εκδρομή Αφγανιστάν να μην μας αφήσουν να ψήσουμε κ να πιούμε...
  ( Σ υ ν ε λ θ ε τ εεεε)

 7. avatar Αυτα

  [...] που σχολιάζουν παρακάτω σας έκαναν κυβέρνηση.
  Τώρα το φίδι θα σε δαγκώσει Κουμουτσακο μου.
  Δεν εχεις διαβάσει ιστορία;

 8. avatar Ντροπή

  Ακροδεξιές απόψεις εδώ μέσα Εγώ δεν ψηφίζω κανέναν τους και βέβαια δεν τους εμπιστεύομαι Γιατι αλλά έλεγαν προεκλογικά μέχρι νά πάρουν την την κουτάλα Όμως είναι άλλο πράγμα τα ήθη και τα έθιμα και άλλο πράγμα η ψησταριά έξω από πεινασμένους ανθρώπους αυτούς λέγετε διαστροφή Όπως επίσης είναι άλλο πράγμα ότι η χώρα ότι δεν αντέχει άλλους μετανάστες και άλλο πράγμα να γινόμαστε απάνθρωποι και κάποιοι να λένε πνιξτε τους στο Αιγαίο αυτό λέγετε φόνος

  1. avatar Ντροπή σε λόγου σας

   Κι άλλο πράγμα το μπάτε σκύλοι αλέστε, βιάστε, μαχαιρώστε. Αυτό λέγετε @@κία

 9. avatar Νεοδημοκράτης.

  Μπράβο κ.Κουμουτσάκο, δείχνουμε αληθινή ανθρωπιά, όχι σαν τους Συριζαίους υποκριτές που το μόνο που τους ένοιαζε σε αυτήν την τραγική περιπέτεια της προσφυγιάς ήταν να παίρνουν τα χρήματα.
  Στην ΝΔ όμως πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ως οντότητα, ανεξάρτητα από έθνος, χρώμα, θρησκεία.
  Διδάσκουμε αληθινό ανθρωπισμό ως σοβαρή χώρα επιτέλους!

 10. avatar Να τους πάρεις σπίτι σου

  Ούτε μας ρώτησες ούτε είπες πότε θα φύγουν ούτε μέχρι πόσους μπορούμε να αντέξουμε. Τα περί ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι όμοια με τα περί φιλίας που έλεγε ο Μουσολίνι για να περάσει και να εισβάλλει στη χώρα.

 11. avatar mnimwn

  Κύριε πολυπολιτισμικέ σουβλάκια τρώμε σουβλάκια κερνάμε , εσύ και η Ντόρα καλέστε στο σπίτι σας τους απρόσκλητους επισκέπτες , και κάντε τους το τραπέζι με το μενού της πατρίδας τους , βέβαια θα υπάρχει το πρόβλημα της ποικιλότητας λόγω του ότι προέρχονται από διαφορετικές χώρες , τόσα έθιμα τόσα ήθη .

 12. avatar Κρίκος

  Πείτε μας καθαρά ως αρμόδιος: Θα τους συλλάβετε επειδή θα ψήσουν χοιρινό; Ή απλά θα τους πείτε ανάγωγους (χαχαχα) σαν την κ. Ντόρα;

 13. avatar Τι να περιθαλψουμε ρε γελοιε?

  Το αυγο του φιδιου? Ο λαος δεν ξεχνα τι θα πει φασιστερα!

 14. avatar Pepa

  Αγαπώ τους μετανάστες. Αυτοί γιατί δεν με θέλουν. Μήπως είναι ρατσιστές;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει