Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος αρνήθηκαν να εξέλθουν από την αίθουσα 150 του κοινοβουλίου.

Βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα με το σκεπτικό ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συνεδρίαση της επιτροπής, στην ουσία δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, αρνήθηκαν να βγουν από την αίθουσα, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος Ιωάννης Μπούγας.

«Ο κ. Φρουζής έχει έρθει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να εξεταστεί», δήλωσε ο Θανάσης Πλεύρης, βγαίνοντας από την αίθουσα. «Η κατάθεση του κ. Φρουζή αναβάλλεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στην επιτροπή βρίσκονται άτομα που απαγορεύεται να βρίσκονται, γιατί διαφορετικά είναι μη νόμιμη η σύνθεση της επιτροπής και όποια κίνηση κάνουμε θα δημιουργήσει ακυρότητα», είπε επίσης ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι οι κκ Τζανακόπουλος και Πολάκης αρνούνται να φύγουν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας, είπε ότι η επιτροπή δεν μπορεί να προχωρήσει με μη νόμιμη σύνθεση και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλήθησαν επανειλημμένα να αποχωρήσουν και απάντησαν αρνητικά. Τελευταίοι από την αίθουσα και αφού είχαν αποχωρήσει όλα τα άλλα μέλη της επιτροπής, βγήκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα. Στη συνέχεια θα υπάρξουν δηλώσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Έξω από την αίθουσα 150, όπου συνεδρίαζε η επιτροπή, στον α’ όροφο του κτιρίου του κοινοβουλίου βρισκόταν και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Η συνεδρίαση έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Νωρίτερα σήμερα, ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, τόνισε για την υπόθεση εξαίρεσης Πολάκη-Τζανακόπουλου από την Προκαταρκτική: «καταθέσαμε αίτηση και υπόμνημα προς την ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης με την οποία τεκμηριώνουμε, νομικά, με τις ισχύουσες διατάξεις, ότι είναι τελείως αυθαίρετη και παράνομη η απόφαση της πλειοψηφίας για την εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη».

Στη συνέχεια ο κ. Τσοβόλας τόνισε: «αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε, αφού αποφασίστηκε η συγκρότηση της επιτροπής, αυτή να προχωρήσει κανονικά. Αν επιμείνουν στην απόφαση εξαίρεσης, τότε θα ακυρωθεί, εκατό τοις εκατό, η διαδικασία, όταν έρθει η ώρα να κριθεί από δικαστικό συμβούλιο».