Ο πρώην υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος, προανήγγειλε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια κατασυκοφάντησης του προσώπου μου, τώρα με νέα αφορμή το ΚΕΘΕΑ» που «έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

«Ένας νόμος που μείωσε την εγκληματικότητα σε βαριά κακουργήματα και βελτίωσε τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές, ο οποίος αφορούσε το σύνολο των κρατουμένων της χώρας, αναφέρεται από τους συκοφάντες σαν να ευνοούσε μόνο μια ειδική κατηγορία κρατουμένων», αναφέρει ο κ. Παρασκευόπουλος στη δήλωσή του, με τίτλο: «Αθλιότητες χυδαίων συκοφαντών».

Σημειώνει πως το ΚΕΘΕΑ, «ένας οργανισμός με πολύχρονο, πανελλήνια και παγκόσμια αναγνωρισμένο έργο, σπιλώνεται εξαιτίας των προβλημάτων μιας μόνο από τις 110 μονάδες του».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτει ότι «τα Διοικητικά Συμβούλια του ΚΕΘΕΑ, απαρτιζόμενα από προσωπικότητες που τιμά η χώρα, ακυρώνονται συλλήβδην και γίνεται λόγος για εναλλαγή κατά τα τελευταία 15 χρόνια δύο προσώπων», διευκρινίζοντας πως σε ό,τι τον αφορά, η τελευταία του προεδρική θητεία είχε λήξει το 2005. «Μόνη μου λύση είναι πλέον η προσφυγή στη Δικαιοσύνη», καταλήγει.