Τα αναξιοποίητα κονδύλια για τα δάση στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Ενέργειας

Τα πέντε σημεία που συμφωνήθηκαν


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:41
22/10/2019
Τα αναξιοποίητα κονδύλια για τα δάση στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Ενέργειας
3
loading

Η αξιοποίηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων για τα δάση βρέθηκε στο επίκεντρο έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ στον προϋπολογισμό του σχετικού κοινοτικού προγράμματος προβλέπονται 245 εκατ. ευρώ για αναδασώσεις δασοπροστασία, διάσωση αγρών κτλ., από το 2015 έως σήμερα δεν έχει απορροφηθεί, αλλά και συμβασιοποιηθεί ούτε 1 ευρώ.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο γγ Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων Κ. Μπαγινέτας, η ειδική γραμματέας Διαρθρωτικών Ταμείων Νίκη Δανδόλου και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμφωνήθηκε:

1. Να εκπονηθεί ένας χάρτης διαδρομής για την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων με δέσμευση όλων τον εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

2. Να προταχθούν τα δημόσια δασικά έργα τα οποία θεωρούνται πιο ώριμα αλλά και πιο επείγοντα.

3. Να ενισχυθεί από τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης, η Γενική Διεύθυνση Δασών με στελέχη εκπαιδευμένα στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

4. Να προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος προκειμένου να υποβοηθήσει την απορρόφηση των εν λόγω πόρων.

5. Να πραγματοποιηθεί, στις 6 Νοεμβρίου, τεχνική συνάντηση για την υλοποίηση των δασικών μέτρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με τους συντονιστές και υπηρεσιακούς παράγοντες των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων, προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός ιδιαίτερα με τα δασαρχεία για την ταχύτερη προώθηση των εν λόγω προγραμμάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Για να μαθαίνετε…

  Άφησε προς το παρόν την επιχείρηση απαξίωσης της ΔΕΗ για να την ξεπουλήσει μπιρ παρά. Θα συνεχίσει όταν πάψουν οι σφαλιάρες που έφαγε από τα οικονομικά αποτελέσματα του α'εξαμήνου της ΔΕΗ.

 2. avatar advouk 7

  Ξεπουλάτε και τα τελευταία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  ΔΕΗ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (30%)
  Πατριώτες της ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΕΙΣΤΕ

 3. avatar duck

  Εγω ξερω οτι πας να απαξιωσεις επενδηση 1,2 δις περιπου της Δεη μια χαρα [...] στη βολεψια σας ειστε Κε Χατζηδακη ειπαμε πατριδα, θρησκεια ή χρημα και σφραγισμα 666 πλεον - διαλεγεις και παιρνεις - αλλα περαν τουτου και πρωτα καντε και μετα παρουσιαστε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει