Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και συνθηκών

«Κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου είναι άγονη και επικίνδυνη»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:58
10/10/2019
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και συνθηκών
9
loading

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά από τη συνάντηση οι δυο τους προχώρησαν σε δηλώσεις.

«Η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και συνθηκών. Χρέος της διεθνούς κοινότητας να ασκηθεί κάθε επιρροή ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός Με τον γγ του ΝΑΤΟ συζητήσαμε την κατάσταση στη γειτονιά μας τα Βαλκάνια, και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ενημέρωσα για την κατάσταση στο Αιγαίο. Κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου είναι άγονη και επικίνδυνη. Η Ελλάδα τάσσεται ιστορικά κατά της χρήσης απειλών ή βίας.

«Γεγονότα που οδηγούν στη βίαιη αλλοίωση δημογραφικών δεδομένων αποτελούν μια πρόσθετη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν ιστορικές μνήμες ανάξιες του σύγχρονου πολιτισμού. Πρόκειται για μια από τις λίγες απειλές που εκδηλώνονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Με τον κ. Στόλτενμπεργκ συμφωνήσαμε στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ καλείται να προσαρμοστεί σε αυτά τα νέα δεδομένα προκειμένου να διατηρήσει τις αρχές του, την αποτελεσματικότητά του και το κύρος του. Αλλά και να εξακολουθεί να ασκεί την αποτρεπτική και αμυντική του ικανότητα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Ενημέρωσα τον ΓΓ για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες. Κινήσεις που παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο, δημιουργούν ένταση και υπονομεύουν τις κατευθύνσεις του ΟΗΕ για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Επανέλαβα την προσήλωσή μας στη αρχή της αλληλεγγύης η οποία παραμένει ακρογωνιαίος λίθος της Συμμαχίας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασα στον κ. Στόλτενμπεργκ και την κατάσταση στο Αιγαίο, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά πως κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών είναι άγονη και εν δυνάμει επικίνδυνη. Η Ελλάδα τάσσεται ιστορικά κατά της χρήσης απειλών ή βίας και υπέρ της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών.

Ευχαρίστησα τον ΓΓ για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς τα θαλάσσια σύνορά μας και ζήτησα την ενεργότερη συμμετοχή της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση αυτού του διεθνούς προβλήματος» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προσβλέπω στη συνεργασία μαζί σας» είπε ο γ.γ του ΝΑΤΟ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ειδικό ρόλο διαδραματίζουν οι ελληνικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ ενώ η χώρα εισφέρει 2% του ΑΕΠ της» δήλωσε ο γενικός γραμματέας.

Επίσης είπε ότι «στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν πώς θα προσφέρουμε ασφάλεια και σταθερότητα στον κόσμο». Επιπλέον ανέφερε πως το ΝΑΤΟ θα συνεισφέρει και θα βοηθήσουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των ρευμάτων παράτυπης μετανάστευσης.

«Περιμένουμε όλα τα κράτη να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο. Δεν είναι ρόλος του ΝΑΤΟ να παίρνει θέση για διεθνή ζητήματα" είπε ο γ. γ του ΝΑΤΟ για την παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και την πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ στην πρακτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Για την Κύπρο τόνισε ότι είναι σημαντικές οι προσπάθειες του ΟΗΕ να βρεθεί λύση αλλά τόνισε πως ακόμη και με ανεπίλυτη τη διαφορά προχωρήσαμε στην αντιμετώπιση από κοινού του μεταναστευτικού» υπογράμμισε ο γγ του ΝΑΤΟ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Σας! Ησυχία…

  Τώρα ξύπνησε ο Κούλης!

 2. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Ποσο γελοιος εισαι Κουλη!!
  Ολοι το ξεραμε ,
  τωρα μαζι σου γελοιοι ειναι και οσοι σε ψηφισανε,
  γελοιοι ετσι νοιωθουν πια!!

 3. avatar Μπασκετάκιας

  Αυτός ο τρόμπας ο Στόλτενμπεργκ τι ήρθε να κάνει στην Ελλάδα; τράβα πίσω σπίτι σου κεφάλα το ΝΑΤΟ είναι νεκρό δεν το έχεις καταλάβει χαμένε;

 4. avatar Galaxy

  Τωρα φανταζομαι μετα απο αυτα τα λογια δεν θα τον περνει ο υπνος τον Ερντογαν...

 5. avatar Αναθεωρ

  βουλη

 6. avatar μπράβο βρε

  Καταδικάζει την παραβίαση των συνόρων δύο μέρες μετά την σφαγή

 7. avatar Στην πράξη….,

  τι κάνεις γι’ αυτό; (λόγια λόγια...,λόγια)

 8. avatar Μόνος σου

  Τα σκεπτεσε,η στα λένε να τα πεις?

 9. avatar Κυριάκο άσε μην μιλας

  Άσε τους μογγολοπιλαφαδες να φαγωθούν μεταξύ τους , υπέρ μας είναι να αλληλοεξοντωθουν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει