Έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στην πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στη ΔΕΗ άσκησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Αντί να απολογούνται για την τραγική κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη ΔΕΗ, παριστάνουν και τους εισαγγελείς», τονίζει ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στη Real News, ο οποίος χαρακτηρίζει «τεράστιο και θρασύτατο ψέμα», τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν αχρείαστα, διότι η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης έβαινε βελτιούμενη. «Δεν θα ανεχθώ το παιχνίδι τους, να κρύβονται πίσω από λογιστικές αλχημείες με ζημιές που είχαν σχέση με συγκεκριμένες λιγνiτικές μονάδες και κάποιες έκτακτες αποζημιώσεις προσωπικού», απαντά ο ίδιος.

Όσον αφορά στις κατηγορίες για προσπάθεια απαξίωσης της ΔΕΗ με στόχο την πώληση, ο αρμόδιος υπουργός τονίζει ότι «πρέπει να έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα κάποιος που, ενώ έχει γκρεμοτσακίσει μια επιχείρηση, κατηγορεί αυτόν που έχει οδηγήσει τη μετοχή της τρεις φορές πάνω σε αξία ότι την απαξιώνει».

Για την υπόθεση Novartis και την προκαταρκτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι η ΝΔ προσπαθεί να αποφύγει δύο λάθη: «Το ένα λάθος θα ήταν το κουκούλωμα της υπόθεσης και το άλλο μια πολιτική αντεκδίκησης».

Τέλος, αναφέρει ότι θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ – Υποδομές και της ΔΕΠΑ – Εμπορίας, επισημαίνοντας ότι με αυτές τις κινήσεις η κυβέρνηση θέλει να σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότητα.