Φώφη Γεννηματά: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας στοχοποιούν για να ανακόψουν την πορεία μας

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:42
19/09/2019
Φώφη Γεννηματά: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας στοχοποιούν για να ανακόψουν την πορεία μας
13
loading

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής. Επιπλέον, η Φώφη Γεννηματά σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση NOVARTIS και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι είναι ανούσιες οι αντιπαραθέσεις Μητσοτάκη - Τσίπρα, που «εκτός από την πόλωση για μικροκομματικά οφέλη φαίνεται ότι ήταν και το προκάλυμμα διευθετήσεων στο παρασκήνιο».

Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται φυσικά ούτε για πολιτική γενναιοδωρία, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε για φτηνό τακτικισμό, όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Πρόκειται για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και ισορροπιών όχι μόνο στο εσωτερικό τους, αλλά και μεταξύ τους».

Επικαλέστηκε, δε, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να ανακοινώσει την απόφασή του πριν καν έλθει ο φάκελος στη Βουλή. «Εν τέλει, αυτό που μένει είναι ότι, όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση και, όπως είπε, «εκεί θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

Έσπευσε, δε, να τονίσει πως το Κίνημα Αλλαγής είναι αντίθετο σε «οποιαδήποτε σκέψη, όπως προκύπτει από αποκαλυπτικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, για δήθεν αναρμοδιότητα της επιτροπής ή άλλα δικονομικά προσχήματα για τη fast track αναπομπή του φακέλου στη Δικαιοσύνη».

«Αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, που έχει ως βασικό στόχο να απαξιώσει τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση για δήθεν «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, που έχει ως βασικό στόχο να απαξιώσει τις συλλογικές συμβάσεις, να ενισχύσει την εργοδοτική αυθαιρεσία, να μειώσει δραστικά τα δικαιώματα και τις αμοιβές των εργαζομένων. «Η διαφορά μας με την ΝΔ είναι ουσιαστική και ιδεολογική. Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητά της χώρας στις μειωμένες αμοιβές, στην υποβάθμιση των όρων εργασίας και των συλλογικών ρυθμίσεων», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά κι έκανε λόγο για τα «παπαγαλάκια του Μαξίμου» που επιτίθενται στο ΚΙΝΑΛ ώστε να μην γίνει διάλογος, και «για να μη συσκοτιστεί η ουσία των παρεμβάσεών τους».

«Ασχολήθηκαν με το κόκκινο του γραφικού μιας ανάρτησης στο διαδίκτυο για να μη φανεί το μαύρο της πολιτικής τους. Κατά σύστημα, όμως, το Μαξίμου με τα παπαγαλάκιά του διαστρεβλώνει ό,τι λέει το Κίνημα Αλλαγής», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το ότι ασχολούνται συνέχεια μαζί μας δείχνει πόσο πραγματικά μας υπολογίζουν και πόσο καθοριστικό ρόλο μπορούμε να έχουμε στις εξελίξεις. Αλλά στον πόλεμο διαστρέβλωσης, αποδόμησης και απαξίωσης, χρειάζεται αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση. Και αυτή θα είναι η δική μας απάντηση».

«Αμετανόητος ο κ. Τσίπρας»

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε αμετανόητο τον κ Τσίπρα με βάση όσα είπε στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες. «Αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική.

Συνάμα, αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση. Χωρίς πρόταση για τη χώρα. Τώρα που ξεθώριασε η επανάσταση και τα παραμύθια ότι θα άλλαζε την Ευρώπη , τώρα που εκτός κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι χρήσιμος στους δανειστές, ακολουθώντας απλά τις επιθυμίες τους, αναζητά νέο προσωπείο γιατί δεν έχει ουσία, πρόταση όραμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Αλήθεια, τί σχέση έχει αυτή η "εικόνα" με τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη; Η ευθεία απάντηση είναι καμία, είναι δύο ξένες μεταξύ τους έννοιες. Και όχι μόνο γιατί είναι υποκριτικό να επικαλείται ο κ. Τσίπρας την προοδευτική παράταξη μετά από 4 χρόνια συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά και την Καραμανλική συνιστώσα».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας στοχοποιούν, νομίζουν ότι μπορούν να ανακόψουν την πορεία μας»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απέδωσε τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα της στη σταθερή αυτόνομη πορεία που έχει επιλέξει και πως αυτό είναι πού ενοχλεί.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας επιτίθενται, μας στοχοποιούν, νομίζουν ότι μπορούν να ανακόψουν την πορεία μας. Να δημιουργήσουν ένα σκληρά διπολικό σύστημα, αδιαφορώντας για το επικίνδυνο αντίτιμο: Τον διχασμό του ελληνικού λαού, το τοξικό κλίμα που υπονομεύει την ανάπτυξη. Δεν θα τα καταφέρουν» είπε και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι αυτή ακριβώς η αταλάντευτη απόφαση μας είναι πού ενοχλεί.

Αν αλλάζαμε γραμμή, αν κλείναμε το μάτι ότι είμαστε διαθέσιμοι και διατεθειμένοι να γίνουμε βολικά συμπληρώματα, τότε, θα γινόμασταν αμέσως τα χαϊδεμένα παιδιά των συστημάτων που τώρα μας πολεμούν λυσσαλέα. Το ερώτημα είναι το κάνουμε; Η απάντησή μου, η απάντησή μας, οι συλλογικές μας αποφάσεις, η επιθυμία του δικού μας κόσμου, είναι όχι».

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα»

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι δεν θα αποδεχθεί παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο. «Ούτε η απλή αναλογική μπορεί να εκβιάσει συνεργασίες στη σημερινή πολιτική συγκυρία ούτε τα πλειοψηφικά συστήματα με υψηλά bonus που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες απαντούν στο πολιτικό πρόβλημα.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα με κυβερνήσεις ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με την αναλογικότερη αντιστοίχισή τους με τη λαϊκή εντολή», υπογράμμισε.

Ζήτησε, δε, από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ να είναι επικεφαλής στην εξωστρέφεια που απαιτούν τα προβλήματα των πολιτών γιατί, όπως είπε η κ. Γεννηματά, «είναι διαλυτικό να ανοίγουμε διαρκώς την εσωκομματική ατζέντα. Δεν διστάζαμε, και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με τη ΝΔ, να υπερψηφίσουμε στη Βουλή ό,τι θεωρούμε ότι συμβάλλει θετικά για τον λαό και τον τόπο.

Αλλά δεν θα διστάσουμε επίσης -και ας το καταλάβουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν αναλάβει εργολαβικά το υμνολόγιο στον κ. Μητσοτάκη- να σταθούμε δυναμικά απέναντι σε ό,τι θίγει τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τη γυναίκα, τον νέο άνθρωπο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar GNK

  Ποιά πορεία ρε Φώφη. Πήρατε μια παράταξη του 48% και την φτάσατε στο 8% και επιχαίρετε γι\'αυτό. Εκτός και άν ψάχνεις για άλλοθι.

 2. avatar υπετος

  ασε, κλειστετο το μαγαζι, αφηστε το ΠΑΣΟΚ στην ιστορια!!!

 3. avatar Χαχα

  Γνωριζομαστε ??? Α ναι απο το πασοκ το καποτε... Απο τοτε ομως που κρατησες τσ της νδουλας Αντε γεια.....

 4. avatar θορπ.

  Ουδείς κατάφερε να ισορροπεί πατώντας σε δυο βάρκες
  αν το καταφέρει η Φώφη θα είναι σπουδαία ηγέτης για ξανθιά !
  Φώφη η πολιτική είναι σαν το [...] άλλοι το τρώνε και δροσίζονται και άλλοι [...] !
  Ο ναύτης δεν κάνει για καντιλαναυτης !

 5. avatar Νίκος.

  Από τότε που με το Βενιζέλο, το Λοβέρδο και τους υπόλοιπους κάνατε το πάλαι ποτέ κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου φιλιππινέζα της ακροδεξιάς του Σαμαρά, καήκατε!
  Πάλι καλά που μπήκε στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ.
  Εν τω μεταξύ δεν ακούγεται λέξη για τα κλεμμένα και τα 250.000.000 € που χρωστάει το κόμμα! Άλλα τόσα χρωστάει στο κράτος και η Νέα Δημοκρατία...
  Αν εσύ χρωστάς ένα χιλιάρικο, σου παίρνουν το σπίτι!

  1. avatar Χαψα

   Ετσι Ακριβως ειναι τα πραγματα

 6. avatar Ανδρέας Φιλιποπουλος

  Ποια πορεία; Αυτή προς τον Κουμμουνιστικό πάτο που πηγαίνετε ;

 7. avatar Ιέραξ

  Άστα Φώφη. Η πολιτική είναι για τους πολιτικούς κι εσύ δεν είσαι τέτοια. Επίσης για ποιά πορεία μιλάς, δεν βλέπεις τον κατήφορο που έχεις πάρει και δεν σε σταματάει τίποτα. Σπάσανε τα φρένα και σε βλέπω σε λίο καιρό να είσαι όλα στο ΚΙΝΑΛ. Πρόεδρος, κοινοβουλευτικό μέλος, απ\' όλα, για τί όλοι οι ΄άλλοι θα έχουνε λακίσει.

 8. avatar hgty

  Κανείς δε μπορεί να σας ανακόψει τη πορεία σας, γιατί η πορεία σας είναι κατευθείαν προς τα κάτω. Ανυπομονώ όμως πότε θα έρθει η μέρα εκείνη που θα σας δω εκτός βουλής. Σαμπάνιες θα ανοίξω εκείνο το βράδυ.

 9. avatar Όσο περνάει ο καιρός

  όλο και πιο γελοία γίνεσαι ..
  που \"θα σου ανακόψουν την πορεία\"! χαχαχαχαχαχαααααα

  1. avatar Συνέχισε μπροστά

   Μη δίνεις σημασία δεξιά κι αριστερά.Ούτε στα χαζοτρολ, που κάνουν καρμπόν τα ίδια πληρωμένα σχόλια- κασέτες σε κάθε ανάρτηση.

 10. avatar Πήγαινε

  κυρά μου βάλε κανένα πλυντήριο να πλύνεις κανένα ρούχο και ανέβα στη ταράτσα να απλώσεις και να τσακωθείς με τη γειτόνισσα, και παράτα τη πολιτική καθότι ως πολιτικός απέτυχες. Lxi αγόρι μου που έγινες 1+1, έλα να με κράξεις, έλα να μου πεις ότι είμαι παιδί για υιοθεσία, έλα να μου πεις ότι μιλώ αντιφεμινιστικά, έλα να μου πεις ότι σου χαλάω την αισθητική σου, έλα αν σου βαστάει σε προκαλώ. Μη ξεχνάς άλλωστε ότι έχεις κόρη και θίγεσαι από κάτι τέτοια σχόλια. [...].

 11. avatar ΒΕΛΟΣ

  Ποια πορεια ?
  Προς το τρενο που ερχετε ?
  50 χρονια σε αυτην την χωρα, δεν ξεχνω ποιος μας εφερε σε αυτα τα χαλια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει