«Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί πρόταση που ενώνει τη δημοκρατική κοινωνία. Όχι πρόταση που έχει συνταγματικά προβλήματα, ενώ μπλέκει κι άλλα ζητήματα και αποπροσανατολίζει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στις ανακοινώσεις από ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η ΝΔ επισημαίνει ότι από την αρχή υποστήριξε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διαθέτει η χώρα είναι ισχυρό, τονίζοντας ότι χρειάζεται για επικαιροποίηση μόνο βελτιωτικές προσθήκες. «Και προσθήκες καταθέτουμε. Με τρόπο σαφή και ενωτικό», συμπληρώνει.

«Είναι σφάλμα να υποτιμάμε αυτό που ήδη υπάρχει. Πολύ περισσότερο που η Ελλάδα προηγήθηκε πολλών άλλων χωρών σε αντιρατσιστική νομοθεσία. Είναι μεγαλύτερο σφάλμα, αντί να νομοθετούμε ενωτικά κατά των νεοναζί, να διχάζουμε τον ελληνικό λαό. Είναι φανερό ότι κατατέθηκαν προτάσεις που διχάζουν ακόμα κι εκείνους που τις υποστήριξαν», τονίζει επίσης η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Και είναι το πιο μεγάλο σφάλμα, αντί να απομονώνουμε τους νεοναζί, να τους δίνουμε επί πλέον προσχήματα».

«Αυτή η συζήτηση κακώς πήρε τις διαστάσεις που πήρε. Με την πρότασή μας μπορεί να τελειώσει ο περιττός θόρυβος και να συμπληρωθεί αυτό που χρειάζεται στο νομικό μας σύστημα επί της ουσίας. Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Όχι κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού», καταλήγει η ανακοίνωση.