Επίθεση της Φώφης Γεννηματά σε όσους την αμφισβητούν, στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη

Τα εσωκομματικά μηνύματα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και οι βολές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:17
03/09/2019
Επίθεση της Φώφης Γεννηματά σε όσους την αμφισβητούν, στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη
25
loading

Με φόντο το αρχαίο θέατρο της Λάρισας ξεκίνησε την ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στην εκδήλωση για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα την κ. Γεννηματά την ώρα που ανέβηκε στο βήμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κ. Γεννηματά στην έναρξη της ομιλίας της σημείωσε ότι «σήμερα τιμούμε την μνήμη του ιδρυτή μας, του μεγάλου ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν τις μάχες μαζί του και δεν είναι σήμερα μαζί μας, τον Γιώργο Γεννηματά, την Μελίνα Μερκούρη, τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Σάκη Πεπονή, τον Γιάννη Αλευρά, τον Πέτρο Μόραλη, αλλά και τους χιλιάδες αγωνιστές, τα στελέχη, τα μέλη, τους απλούς συντρόφους που έκαναν πράξη τις ιδέες και τα οράματα της Αλλαγής».

Απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη

Με ένα απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ξεκίνησε την ομιλία της η κ. Γεννηματά, στην εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα φέτος η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στους αγρότες και στις σημερινές προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

«Μόνο με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ' άκρου εις άκρο της Ελλάδας, θα εξασφαλιστούν τόσο η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας. Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα. Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να συμμετέχει ενεργά ο λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της χώρας. Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες», ανέφερε και όπως τόνισε η κ. Γεννηματά «είναι η αρχή της γιγάντωσης του χώρου που μεταμόρφωσε την Ελλάδα σε μια ισχυρή, σύγχρονη, εξωστρεφή χώρα, με αδιαπραγμάτευτη εθνική ανεξαρτησία αλλά και αυτοπεποίθηση στις πολιτικές επαφές της με τον δυτικό κόσμο».

«Κάποιοι ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ»

Απάντησε σε υψηλούς τόνους απευθυνόμενη σ΄ όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζοντας: «Κάποιοι ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του. Με μερικά χρόνια καθυστέρηση βέβαια. Δεν αγωνιούσαν όταν έφτασε εκλογικά στο 4% και δημοσκοπικά στο 2,8%. Δεν αγωνιούσαν για την κατάληψη του χώρου μας από το ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε Κυβέρνηση και αγωνιούν τώρα που είναι αντιπολίτευση. Δεν αγωνιούσαν όταν ήμασταν 7ο κόμμα στη Βουλή, αγωνιούν τώρα που το Κίνημα Αλλαγής καθιερώθηκε στο κέντρο του πολιτικού συστήματος ως ο προοδευτικός πόλος , τρίτο κόμμα με διπλάσιο ποσοστό.

Κάποιοι ντρέπονταν να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Προπηλακίζονταν τα στελέχη μας και δεν μιλούσαν, είχαν καταπιεί τη γλώσσα τους. Μας λένε για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του "καινούργιου". Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο».

Με αυστηρό τόνο επανέλαβε η κ. Γεννηματά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται και δεν μπαίνει ταφόπλακα κάνοντας σαφή αναφορά στη διαχείριση του χρέους του γιατί όπως είπε, «δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια» .

Επίσης κατέστησε σαφές ότι ο σύγχρονος πολιτικός φορέας που εκφράζει τον προοδευτικό χώρο είναι το Κίνημα Αλλαγής. «Σε κάθε περίπτωση καθιστώ για μια ακόμα φορά σαφές πως όλη η προσπάθειά μας εξελίσσεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου μας ότι τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω, όχι άλλη σύγχυση στη βάση μας. Μόλις πριν από 5 μήνες. 65.000 μέλη μας εξέλεξαν δημοκρατικά τους αντιπροσώπους μας για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και αυτοί ομόφωνα, αποφάσισαν την ενιαία λειτουργία του κόμματος μας. Οι αποφάσεις αυτές του ανώτερου οργάνου του κόμματος, ειδικά όταν είναι τόσο πρόσφατες, δεν μπορούν να τίθενται υπό αμφισβήτηση».

Πέταξε το γάντι σ΄ όσους την αμφισβητούν καλώντας τους να το θέσουν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ. «Κανείς δεν θα "παίξει" με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ως "σφραγίδα διαπραγμάτευσης" για τις προσωπικές του επιδιώξεις. Δεν είναι ώρα για "μάχη οπισθοφυλακής" και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης. Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής , υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πάντα»

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε οξεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την «περίφημη κυβερνώσα αριστερά που δοκιμάστηκε και απέτυχε» και για «πολιτικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πασπαλισμένο με λίγη αστερόσκονη Παπανδρεϊσμού από κακέκτυπο μιμητισμό του Αλέξη Τσίπρα, πέρασε επιτέλους στην αντιπολίτευση».

«Υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων δημοκρατών, των Ελλήνων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, όσοι πιστεύουν ότι μια επανατοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δήλωσή του στην κεντροαριστερά, θα είναι το όχημα επανόδου του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Όσο επιδέξιος και αν έχει αποδειχθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην πολιτική εξαπάτηση, όσο ευέλικτος κι αν αποδείχθηκε στο να ακροβατεί ανάμεσα στην ακροδεξιά και την συντηρητική αγκυλωμένη αριστερά, δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πάντα!

Η κεντροαριστερή συνείδηση δεν αποκτιέται ούτε με δηλώσεις, ούτε σε κλειστά συνέδρια.

Η σοσιαλδημοκρατία δεν εμπεδώνεται ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τον "Πολακισμό".

Οι μεγάλες προοδευτικές συνεργασίες δεν επιβάλλονται από την κορυφή στη βάση, αλλά αντίστροφα.

Ήσασταν ο βοσκός κ. Τσίπρα, που μετά από τόσες εξαπατήσεις, στο τέλος αφήσατε ανοιχτό το δρόμο στον λύκο, τον λύκο της δεξιάς και της συντήρησης!

Οι παλινωδίες, τα ψέματα, η αναποτελεσματικότητα, η ανικανότητα και η εξυπηρέτηση συμφερόντων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσαν λευκή επιταγή στη Νέα Δημοκρατία».

«Τα αρνητικά δείγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ήδη ορατά»

Έντονη ήταν και η κριτική της κ. Γεννηματά στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιμηθεί τον προκάτοχό του στην επιχείρηση λεηλάτησης της Κεντροαριστεράς, τα βαρίδια της νεοφιλελεύθερης συνείδησής του και τα ακραία βαρίδια του κόμματός του, σύντομα θα τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα! Τα αρνητικά δείγματα είναι ήδη ορατά.

Οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνθηκαν στην κρίση που έφερε η καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή, για την οποία δεν μιλούν ποτέ Τσίπρας και Μητσοτάκης, δεν θα απαλειφθούν με τον στραγγαλισμό της μεσαίας τάξης και τις οριζόντιες ελαφρύνσεις . Πολιτική που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η ΝΔ που κρατά υψηλά τα πλεονάσματα. Τα δημοσιονομικά περιθώρια που με αίμα εξασφάλισε με τις θυσίες του ο ελληνικός Λαός, θα τελειώσουν πριν περάσει ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση.

Και τότε θα φανεί αν με το σήριαλ "Νόμος και Τάξη", ή με την ταινία "Ο Δεξιός που ντρέπεται να το δείξει" θα καταφέρει η Κυβέρνηση να δώσει τροχιά ανάπτυξης στη χώρα!

Τότε θα φανεί πόσο εύπεπτες για την εκλογική και κομματική βάση της ΝΔ θα είναι οι απευθείας αναθέσεις σε τεχνοκράτες και κομματικές μεταγραφές, θέσεις ευθύνης της εξουσίας.

Πώς θα αντιδράσουν τώρα που φάνηκε ότι η επίκληση στην αριστεία δεν ήταν παρά λόγια του αέρα. Διορισμός χωρίς πτυχίο με τροπολογία πλυντήριο. "Άριστη διαδικασία".

Τότε θα φανεί αν η επιχειρούμενη απολιτίκ προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων είναι απλά ανώριμη πολιτικά και επιφανειακή απόφαση, ή ένας φερετζές εφαρμογής μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής , σε βάρος της κοινωνικής συνοχής.

Κύριε Μητσοτάκη, θα μας βρείτε συστηματικά απέναντι, στην προσπάθειά σας να περάσετε με ψιλά γράμματα ένα νέο συμβόλαιο με τις επιχειρηματικές και μιντιακές ελίτ που σας αγιογραφούν!

Θα μας έχετε συστηματικά απέναντι σε κάθε πολιτική πρωτοβουλία που θίγει τη δημοκρατική λειτουργία , που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς, που παραχωρεί αρμοδιότητες της πολιτικής στα οικονομικά λόμπι».

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα κόμμα που γέννησε η κρίση»

Για τον ρόλο και τη πολιτική του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα κόμμα που "γέννησε η κρίση" και δεν αποτελεί μια περιστασιακή επιλογή. Είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει σήμερα και στο μέλλον, τις παρακαταθήκες, την ιστορική διαδρομή, την προσφορά της παράταξής μας.

•Ασκούμε μαχητική, υπεύθυνη, προγραμματική αντιπολίτευση και υπερασπίζουμε τα λαϊκά συμφέροντα, μέσα και έξω από την Βουλή.

•Υπερβαίνουμε τον "εμφυλιοπολεμικό διχασμό" που προτείνει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική της Εθνικής Συνεννόησης που είναι αναγκαία για την ανασυγκρότηση της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρός του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Είμαστε η σύγχρονη Κεντροαριστερά. Ο μοναδικός πλέον προοδευτικός πόλος στην πολιτική, απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού.

Είμαστε η έκφραση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα.

Είναι η ώρα να ξανασυναντηθούμε με τους προοδευτικούς πολίτες. Με τους μη προνομιούχους Έλληνες.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του.

Τέρμα στη φοβικότητα και τον ετεροκαθορισμό!

Τέρμα στην εσωστρέφεια και την αέναη ενδοσκόπηση!

Η κοινωνία χρειάζεται δυναμική εκπροσώπηση!

Απαιτεί έλεγχο της Κυβέρνησης, πολιτικές με έμπνευση!

Χρειάζεται πίσω την χαμένη της υπερηφάνεια!

Χρειάζεται ένα ανανεωμένο κοινωνικό συμβόλαιο!

Χρειάζεται εμάς, εσάς, σύντροφοι και συντρόφισσες, που δεν εξαπατηθήκατε από ευχολόγια και λαϊκισμό! Που δεν λοξοκοιτάξατε σε κυβερνητικές θέσεις με αντάλλαγμα την ψυχή σας.

Και κάθε μέρα που περνά θα είμαστε το ισχυρό Κίνημα Αλλαγής , το αυθεντικό δικό αποκούμπι της κοινωνίας. Τέλος τα υποκατάστατα!

Σεβασμό στην ιστορία και το βλέμμα στο μέλλον. Τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar Τι λες κοπέλα μου

  που έγινες και αρχηγός εξαιτίας του ονόματος του πατέρα σου!!! Μας δουλεύεις!!? Αν δεν είχες το όνομα τι νομίζεις ότι θα ήσουν; Καλά το ποσοστό που πήρες το θεωρείς νίκη!!! Τι νομίζεις ότι κανείς; Την ουρά του Κυριάκου, που σε κοροϊδεύει μες στα μούτρα σου και του λες και ευχαριστώ!!! Και περιμένεις και ψήφους και μεγαλεία, που καταντησατε υποτακτικοι της Ν.Δ. !!!

  1. avatar Τι λες τρολολάκι μου

   Η Γεννηματά ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος, με δημοκρατικές διαδικασίες, ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους, οι οποίοι ακόμη δε χώνεψαν την ήττα τους και την ευεργεσία της!(...)και προσπαθούν πολύ ύπουλα να την δυναμιτίσουν.Νοσταλγός των φασιστικών ανατροπών είσαι ή ουρά του ΓΑΠ που πολύ "δημοκρατικά" έπαιρνε το κομματικό"δαχτυλίδι"από τον Σημίτη, με τον γνωστό σταλινικό τρόπο, σε "εκλογές" που ήταν ο μόνος υποψήφιος.

 2. avatar Μονοψήφιο

  Δυστυχώς οι [...] και μπαταξήδες του ΚΙΝΑΛ κατάντησαν φιλιππινέζες της Νέας Δημοκρατίας! Φώφη, Λοβέρδος, Βενιζέλος οι υπεύθυνοι!

  1. avatar Τι λες τρολολάκι μου

   Η Φώφη πήρε το 4% του Βενιζέλου και το διπλασίασε, αφού ο ΓΑΠ γκρέμισε το ΠΑΣΟΚ από το 40% στο 11% και σηκώθηκε κι έφυγε γκρεμίζοντας και τον εαυτό του στο 2,5%. Μέσα στους ανίκανους, τους μιζαδόρους, τον καταστροφέα,τον εξουσιολάγνο, η Φώφη είναι το καλύτερο δυνατό χαρτί της δημοκρατικής σοσιαλιστικής παράταξης. Όσο για την πρεμούρα σου που δεν έγινε το ΚΙΝΑΛ ουρά του Σύριζα, ευτυχώς γιατί θα ήταν στο 3% με το Συριζαίϊκο πραξικόπημα για την Μακεδονία,τα καπιταλιστικά κότερα και το ξεσκόνισμα των νατοϊκών παπουτσιών (που πρώτα έβριζε).

 3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Μη νοιαζεσαι,Φωφωκα !
  "ΕΣΚΑΣΕ,παλι,ΜΥΤΗ'' - στον ανατολικον οριζονταν,περι την 6ην πρωινην - Ο ΣΕΙΡΙΟΣ !!!

 4. avatar ξέχασες τον Κουτσογιωργα, τον Γιαννοπουλο, ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, τον ΑΡΣΕΝΗ.

  ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΟΝ ΒΕΝΙΝΖΕΛΟ, ΤΟΝ ΤΣΟΒΟΛΑ.....
  ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΔΕ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΜΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΕΓΕ;

 5. avatar ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ” ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ ΜΙΜΗΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ”

  ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΛΙΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΕΔΡΑΜΑΤΗΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ.
  ΚΓΕΚΕ;;;;;;;;;

 6. avatar Σάντσο Πάντσα

  Καιρός Φωφώκα να μας αδειάζετε τη γωνιά,αρκετά φάγατε!! Δεν χορτάσατε?

 7. avatar θορπ.

  Πολλά ράμματα έχει η γούνα της κεντροαριστεράς διαχρονικά πχ
  Ο λαός στην εξουσία και εμείς βίλες στην πολιτεία
  ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο , Εξω η Αμερικανοί μέσα Αφγανοί Πακιστανοί
  Go home Yankees Go home Merkel
  Well come Arafat etc.
  Μέσα οι παλιννοστούντες εξ ανατολών εξω οι ΕΛΛΗΝΕΣ
  Λεφτά υπάρχουν στο νομισματοκοπείο
  Περισότεροι ανάπηροι απο τους υγιείς κουλοι γραμματείς στραβοί οδηγοί και επιθεωρητές κουτσοί μαραθωνοδρόμοι κτλ. Κτλ. Κτλ.
  Ναι σε όλα για μας και οι άλλοι ας μην έχουν παπούτσια με σόλα
  Η αριστεία ίσον χολέρα ο Μανόλο βαπορακι ο Νικολό στρατηγός πολιτικής ο Γιανης συνεμα
  Ο παππάς στο διάστημα ο άκης στην αυλή ο Παπαντώνης φυλακή η Όλγα μέσα στα Εξάρχεια η Κατερίνα εξω ! ΚΠΑ.
  Αντε γεια άλλα Τσουκαλά

 8. avatar Ο Γιώργος βγήκεεε . .

  βγήκε παγανιααά . .
  κι απο τον πολύ συλλογισμοοό
  έχασε η Φώφηη
  τον λογαριασμοοό . .
  .
  Συντρόφισσες - σύντροφοι
  αλλάζουμε σελίδα !!!

  1. avatar Καλά…

   Αυτός δεν είναι που πέντε μήνες πριν τις εκλογές, υποψήφιος του Κινάλ!, υμνούσε τον Τσίπρα;..

 9. avatar Φωφάρα προχώρααα !

  Αν θέλεις να τους καρφώσεις όλους με Hilti στην πλατεία Συντάγματος, πες τους, αν πραγματικά ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους όπως εσύ, να ανασύρουν την δίκη Γεωργίου/Ελστατ και μόλις μάθει ο Ελληνικός Λαός ποια ήταν πραγματικά η καταστρφική διακυβέρνηση, τότε θα είναι που θα αναστηθεί το Πασόκ, ο Καράμπελας και η περιουσία της κυρίας Χάιδως.

  1. avatar Πήγαινε

   κοιμήσου άνθρωπε μου και άμα δεις στον ύπνο σου τη Φωφώκα πες της ''είμαι ένα βολεμένο κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ για αυτό και σας ψηφίζω ακόμα.''.

 10. avatar Η μητέρα όλων των μαχών !

  13 Νοεμβρίου 1988
  .
  Καταναλίσκουμε π€ρι$$οτερα απο όσα παράγουμε
  και αν δεν περιορίσουμε το χρ€ο$
  αυτό θα αφανίσει την χώρα.
  .
  Ανδρέας Παπανδρέου
  Professor of Economics
  University of BerkeleyCA

 11. avatar Τακουλης

  Πρώτον
  Εσύ τους έκανες να ντρέπονται για το τι υποστηρίζουν
  Δεύτερον
  Το ξανά λέω, τσάμπα καίει η λάμπα

  Τρίτον
  Επειδή ο καιρός περνά γρήγορα μα πάρα πολύ γρήγορα. Στις επόμενες εθνικές εκλογές θα τρίβεις τις ματαρες σου για το που θα βρίσκεται ο τσιπρας και που εσύ.

  Και τέταρτον
  Δεν ετοιμάζεις σιγά σιγά την ηρωική σου έξοδο από την Χαρίλαου.

 12. avatar MAKEΔΟΝΑΣ

  Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάει αυτό το νούμερο. Υπάρχει σήμερα ΠΑΣΟΚ; ΄Ολοι εκεί μέσα λήσαξαν να ονομάσουν το κόμμα ΚΙΝ-ΑΛ και τώρα αφού βλέπουν ότι ο λαός τους γύρισε τη πλάτη και έφυγε προς άλλες κατευθύνσεις ξαναθυμήθηκαν το όνομα του συχωρεμένου ΠΑΣΟΚ και του τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο.
  Το είπαν ΕΛΙΑ και είδαν ότι δεν τραβάει σαν όνομα, μετά το ονόμασαν ΔΗ-ΣΥ μα και τότε δεν συγκινήθηκε η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου και δεν τους εμπιστεύθηκε για να πάρουν την κυβέρνηση και τελικλά αφιού είδαν και αποείδαν τα ξαναβάφτισαν και του χάρισαν το όνομα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πάλι φτώχεια από ψήφους. ΄Ερχονται τώρα απ΄έξω απ΄έξω και πρώτοι οι ΥΙΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ξεθάβουν το πρώτο όνομα του κινήματος και λένε ότι ο λαός θέλει ξανά ΠΑΣΟΚ. Ρόμπες έγιναν οι αθεόφοβοι στα μάτια του λαού...

  1. avatar Παράνοια για τρελάδικο ή μας θεωρούν τόσο ζώα

   Ο Παπανδρέου που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να κάνει άλλο κόμμα κλέβοντας ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, αν και έφαγε τα μούτρα του, μετά παρακάλεσε να ξαναμπεί και από ευγνωμοσύνη, τώρα το παίζει ΠΑΣΟΚ και επιτίθεται στη Φώφη που τον πήρε πίσω και αυτούς που μείνανε πιστοί στο ΠΑΣΟΚ!!!!!

 13. avatar καγκουρο

  “Μου γράφεις να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Τι να κάνω εγώ σε μία χώρα που κατοικείται από 8 εκατομμύρια καγκουρό;”
  Ανδρέας Γ. Παπανδρέου (από επιστολή του στον κουμπάρο του Αδαμάντιο Πεπελάση το 1957).
  48% των καγκουρό, τον ψήφισε το 1981. Η αρχή της καταστροφής της χώρας. Την ολοκλήρωσαν οι άπλυτοι απατεώνες που φήφισαν το 2015 τα καγκουρό=============================

  Αυτο το ηξερες [...] Γεννηματα Φωφή , πιστευω οχι αν δεν το ηξερες να το διαβασης
  εινι τοτε που ο αεμνηστος ληστης ανδρεα επαιζε φλογερα και χορευαν τα προβατα
  των 8 εκατ. ΕΛΛΗΝΩΝ
  ΤΑΚΟΥΣΕΣ

 14. avatar θρυλικο ΠΑΣΟΚ.

  Απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη

  Με ένα απόσπασμα από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ξεκίνησε την ομιλία της η κ. Γεννηματά, στην εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

  Από ποτε εγινες και εσυ κομματαρχης και παριστανης τον γιγαντα του ΚΙΝΑΛ που οι
  μισοι κλεφτες του θρυλικου ΠΑΣΟΚ εφυγαν και πηγαν στα αδελφια κλεφτες του ΣΥΡΙΖΑ.
  για να γλυτωσουν τα δικαστηρια με τα εκκατομυρια του απατεωνα ΑΝΔΡΕΑ , πολλοι
  σημερα ζουν σα βασιλιαδες ληστευοντας τον ελληνικό κρατος και μαζυ με αυτους και
  αεμνηστος ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ κουταβακι του ΑΝΔΡΕΑ αρχηληστη.
  Δεν φθανει αυτο αλλα αλλαξατε και ονομα δυο φορες να μην πληρωσετε τα 230εκατ.€
  που χρωστατε στο ελληνικο κρατος.
  ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ ΑΞΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ , Αχρηστη
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  .........................................

  1. avatar Θρύλε !

   Για τους άλλους που έχωσε ο Κούλης απο το παράθυρο (της μαϊμού ΝΔ) δεν άκουσες τίποτα ;
   Το κουκλοθέατρο που βλέπεις σήμερα έχει στηθεί απο καιρό απ' όλους και για όλους. Έχε τον νού σου όταν τους βλέπεις να σκοτώνονται, μη σε μπερδεύει η Φώφη επειδή άρχισε πρώτη. Seat back and watch the show ρε!

 15. avatar φροιξος

  Αφήστε να ξεχάσει ο κόσμος το ΠΑΣΟΚ που δυστυχώς σχηματίστηκε απο μίζες και αρπαχτές!! Ολοι μαζι με τον Τσίπρα κάντε ενα προοδευτικό υγιές κόμμα να παει την Ελλαδα μπροστα!

  1. avatar Τι να κάνουν με τον Τσίπρα τον κωλοτούμπα;

   Προοδευτικό; χαχαχαχαχα! Το Όχι του λαού που έκανε Ναι, τις Πρέσπες που επέβαλε αντισυνταγματικά και με τα Ματ, το πιο καλό σκυλάκι των αμεεικανών και του Ερντο; Χαχαχαχαχα!

  2. avatar Φροίξε !

   Δηλαδή, αν χώσουν το Πασοκ κάτω από το χαλί καθάρισαν ;
   Άει καληνύχτα λεβέντη μου και όνειρα γλυκά !

 16. avatar Ροδίτης

  Για να ψηφίζεις ακόμα αυτό το απόκομμα, ή βλάκας σημαίνει πως είσαι ή λεφτάς. Τσέκαρε το λογαριασμό σου στη τράπεζα να δεις τι από τα δύο είσαι.

 17. avatar hgty

  Ανυπομονώ πότε θα έρθει η μέρα εκείνη που θα σας δω εκτός βουλής. Σαμπάνιες θα ανοίξω εκείνο το βράδυ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει