Καθοριστικής σημασίας για τη μελλοντική δομή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο.

Ο Α. Τσίπρας θα έρθει ευθέως αντιμέτωπος με τις συνιστώσες του κόμματος του η πλειοψηφία των οποίων ανθίσταται – αν και τελευταία όχι σθεναρά- στην ενοποίηση τους σε ένα κομματικό οργανισμό.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες ενδείξεις μετά μάλιστα τις μαραθώνιες συζητήσεις της εβδομάδας που πέρασε ο Α. Τσίπρας θα εξασφαλίσει έστω οριακά την πρόταση ενοποίησης προβάλλοντας ως αντίβαρο την νομιμοποίηση των τάσεων μέσα στο κόμμα.

Γεγονός είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τώρα καθώς όπως εκτιμά «οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες και το κόμμα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανέτοιμο και χωρίς κεντρική πολιτική γραμμή».

Καθοριστικής σημασίας θα είναι στις τρέχουσες συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος η στάση και η ένταση των διφωνιών του Αριστερού Ρεύματος των κ. Στρατούλη και Λαφαζάνη οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να καταθέσουν και πάλι ξεχωριστές προτάσεις για την πολιτική συμμαχιών και το χρέος και την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ.

Το μεσημέρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης που θα υπογράφεται από το σύνολο της ΚΟ του κόμματος.