«Δυστυχώς η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας. Απέδειξε ότι όλα όσα είχαμε επισημάνει προεκλογικά για τον τρόπο με το οποίο σκοπεύει να κυβερνήσει ο κ. Μητσοτάκης αλλά και όλα όσα είχαμε πει ως προ τις κατευθύνσεις και την αντιθεσμική λογική την οποία σκέφτεται να ακολουθήσει ήταν απολύτως πραγματικά».

Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοπφωνικό σταθμό Real FM, αναφερόμενος στην πορεία της κυβέρνησης. «Συγκροτείται μια εικόνα, είτε στο θεσμικό επίπεδο, είτε στο επίπεδο της οικονομίας, είτε στο επίπεδο της αγορά εργασίας, μιας σκληρής δεξιάς διακυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Για την οικονομία και τις επενδύσεις, παρατήρησε πως «οι μεγάλες υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων που υποτίθεται θα λειτουργούσαν ως αναπτυξιακό κίνητρο έχουν ξεχαστεί», ενώ έκανε λόγο για μεγάλα ερωτηματικά για τη φορολογική πολιτική του 2020 «όπου ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί μέτρα ύψους ενάμιση δισεκατομμυρίου και δε μας έχει εξηγήσει από πού θα αντλήσει το δημοσιονομικό χώρο. Έχει ξεχάσει οποιαδήποτε δέσμευση περί μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος και δεν υιοθετεί την πρόταση που είχαμε κάνει εμείς ως προηγούμενη κυβέρνηση που μπορούσε να δημιουργήσει χώρο 1% με μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5%».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος ξεχάστηκε και στο Παρίσι ξεχάστηκε και στο Βερολίνο και μετατέθηκε για το 2021 και μετά».

«Η ΝΔ κάνει όλα τα χατίρια και ικανοποιεί όλα τα αιτήματα του ΣΕΒ», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας σε ό,τι αφορά το Ελληνικό «που είχε αναδειχτεί και σε κεντρικό, αντιπολιτευτικό της θέμα, ακούγαμε πριν τις εκλογές ότι σε μια βδομάδα θα έχουν μπει μπουλντόζες στο Ελληνικό, μετά η μια βδομάδα έγινε 45 μέρες και οι 45 μέρες έγιναν το τέλος του 2019».

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Η συζήτηση δεν είναι και δεν ήταν εσωστρεφής στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε μιλώντας για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν, ή επιθυμούσαν, να καταρρεύσει στις προηγούμενες εκλογές, έδειξε ότι είναι εδώ, είναι παρών, και αποτελεί τον έναν από τους δύο μεγάλους πόλους στην πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα. Αυτό για μας αποτελεί μια τεράστια ευθύνη».

«Το πρώτο βήμα είναι η συγκρότηση μιας ενιαίας επιτροπής ανασυγκρότησης. Το δεύτερο βήμα είναι να κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια για την προσέλκυση νέων μελών. Τρίτο βήμα η διακήρυξη που θα δείχνει την πολιτική κατεύθυνση και τη στρατηγική του εγχειρήματος. Να προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Στη βάση αυτών των κατευθυντήριων γραμμών θα επιτύχουμε τη μεγάλη διεύρυνση», υπογράμμισε.