Η κατηγορία του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά ότι από αυτό το νομοσχέδιο στην μνήμη όλων θα μείνει η αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης, λόγω των σκοπιμοτήτων της, να αλλοιώσει το μήνυμα του ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές και η τροπολογία Κουντουρά, πυροδότησε την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γεωργαντάς καταλόγισε στον κ. Χαρίτση ότι φρόντισε με τροπολογία, κατά παράβαση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, να εξαιρέσει από την αναστολή των προσλήψεων λόγω εκλογών τις προσλήψεις στους δήμους, ενώ με άλλη τροπολογία, που κινείται στα όρια του τύπου και της ουσίας, να λύσει το ζήτημα που η ίδια δημιούργησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τις τέσσερις κάλπες.

Για το θέμα των προσλήψεων, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι οι προσωρινοί πίνακες ισχύουν έως ότου βγουν τα οριστικά αποτέλεσμα του ΑΣΕΠ άρα αυτή την στιγμή οι δήμοι δεν έχουν κενό και δεν χρειάζονται επιπλέον προσωπικό, αφού εργάζονται στους δήμους όλοι όσοι πρέπει να εργάζονται με βάση τους προσωρινούς πίνακες. Όπως προσέθεσε, θα μπορούσε η κυβέρνηση, όταν το ΑΣΕΠ εκδώσει επισήμως τα αποτελέσματα και απαιτηθεί κάποια εξαίρεση τότε να υπεισέλθει, διότι δεν υπάρχει κανένα επείγον ζήτημα το οποίο να πρέπει να λυθεί με την σημερινή παρέμβαση.

Σε σχέση με την τροπολογία για τις εκλογές, ο κ. Γεωργαντάς είπε χαρακτηριστικά: «Με ξεπερνάει. Έρχεται ο υπουργός δύο μήνες πριν τις εκλογές να λύσει ένα ζήτημα, τεχνικό και ουσιαστικό, που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση αφού αυτή, για δικές της πολιτικές σκοπιμότητες, άλλαξε την ημερομηνία των εκλογών και θέλησε να γίνουν οι εκλογές σε τέσσερις κάλπες μέσα σε μία ημέρα. Και τώρα με τεχνάσματα, που κινούνται στα όρια του τύπου και ουσίας – χαρακτηριστικά από τα οποία πρέπει να διέπεται μια εκλογική διαδικασία – έρχεται και ζητάει να τις ξεχωρίσουμε. Η όποια παρέμβαση της τελευταίας στιγμής δεν υπηρετεί τον σκοπό της αξιοπιστίας, που καλούμαστε οι πολιτικές δυνάμεις να διατηρήσουμε στο ακέραιο, ενώ δεν είναι εικόνα κράτους αυτή που αλλάζει στο παρά πέντε τους κανόνες της εκλογικής διαδικασίας».

«Από αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στην μνήμη όλων η αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης, λόγω των δικών της και μόνο πολιτικών σκοπιμοτήτων, να αλλοιώσει το μήνυμα του ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές και η τροπολογία Κουντουρά. Αλλά ραντεβού στα τμήματα», είπε ο κ. Γεωργαντάς πυροδοτώντας την απάντηση του αρμόδιου υπουργού.

«Είναι εμφανής ο μύχιος πόθος της ΝΔ να μην πιστωθεί αυτή η κυβέρνηση τις νέες προσλήψεις. Όχι μόνον όμως, δεν θα συμβεί αυτό, αλλά η κυβέρνηση αυτή θα προχωρήσει και σε νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους», είπε ο κ. Χαρίτσης.

Απαντώντας για το ζήτημα των προσλήψεων, καταλόγισε στην ΝΔ ότι ζητεί να υπάρξει αναδρομική νομοθέτηση όταν βγουν οι οριστικοί πίνακες ενώ είναι γνωστό ότι οι οριστικοί πίνακες θα εκδοθούν εντός εξαμήνου και εξέφρασε την απορία του για τον λόγο που η ΝΔ θέλει να μείνουν οι δήμοι ένα ακόμη εξάμηνο με τους προσωρινούς. «Στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων η επιδίωξή μας είναι να πάει το συντομότερο δυνατό μόνιμο προσωπικό. Αυτό είναι ζήτημα ορθής λειτουργίας των δήμων και ασφάλειας των εργαζόμενων», κατέληξε.