Για παραλείψεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που βαρύνουν την «παρέα των Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση», μίλησε σε συνέντευξή του στον «Βήμα FM», ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λ. Γρηγοράκος.

«Είναι γεγονός ότι υπήρχαν παραλείψεις. Και οι παραλείψεις είναι συγκεκριμένες και βαρύνουν συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένη παρέα και συγκεκριμένη πολιτική. Δεν μπορεί να έρχεται αυτή η παρέα, γιατί τελικά έτσι διαχειρίστηκε τα πράγματα της χώρας και να ζητάει και τα ρέστα από το Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Μιλάω για την παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γρηγοράκος άφησε αιχμές και για τον πρώην πρωθυπουργό. «Εκτός αν ο καθένας έκανε του κεφαλιού του…», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δηλαδή, δεν είχε ενημερωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο ή μια ολόκληρη κυβέρνηση, η οποία στηριζόταν σε συγκεκριμένα άτομα, της ηγετικής ομάδας του Γιώργου Παπανδρέου; Δεν ήξεραν για τη λίστα Λανγκάρντ; Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να μην το ήξερε. Αλίμονο κι αν δεν του το είχαν πει. Ένας πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο συντονιστής της κυβέρνησης και έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτά τα άτομα ήταν υπουργοί του Παπανδρέου, μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης».

Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ακόμα ότι «η Βουλή πρέπει να πάρει θέση για αυτά. Θα πρέπει η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, θα πρέπει η Βουλή να κάνει τη δουλειά της. Το να βγάλει κανείς νόμιμα τα λεφτά του στο εξωτερικό δεν είναι αδίκημα. Δεν είναι ανάγκη να κρεμάμε στα μανταλάκια τον καθέναν. Θα πρέπει να ψάξουμε και εμείς στη Βουλή αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα. Και αν έχουν γίνει αυτές οι παρανομίες, να τις καταδικάσουμε και να τις βρούμε και να αποδώσουμε το του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Δεν πρέπει να κρεμάμε έναν ανώνυμο έντιμο πολίτη στα μανταλάκια».

Για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ανέφερε ότι «εγώ θα περίμενα οι ίδιοι, εφόσον είναι το όνομά τους, να έχουν φύγει ήδη και να έχουν διαχωρίσει τη θέση τους. Πιστεύω ότι είναι πιο έντιμο ένας πολιτικός χώρος να μην πληρώνει τα λάθη τα δικά τους. Θα περίμενα από ένα έντιμο πολιτικό να κάνει την αυτοκριτική του. Κανείς δεν είναι σωστός, κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Έκανα λάθος, διαχωρίζω τη θέση μου ώσπου να αποδοθώ καθαρός στην κοινωνία και μετά να ζητήσω να ενταχθώ πάλι στον πολιτικό μου χώρο. Δεν είναι πιο έντιμο;».