Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν ανεξάρτητος, Γρηγόρης Ψαριανός είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών. Αφού έκανε δημόσια κριτική στην απόφαση του Ποταμιού και του αρχηγού του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη, για την απόφαση να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά ανεξαρτητοποιήθηκε μαζί με τον Γιώργο Αμυρά.

Ο κ. Ψαριανός έφυγε από το Ποτάμι καθώς δεν διατίθεται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ «στη συμφωνία των Πρεσπών με τη σύνθετη ονομασία δεν είχα πρόβλημα, αλλά η γλώσσα, η εθνότητα και η προέλευση προϊόντων είναι σημαντικά ζητήματα. Προς το παρόν δεν θέλω να ψηφίσω τη συμφωνία, αλλά υπάρχουν πρόθυμοι που θα ψηφίσουν και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Υπάρχουν επτά εφεδρείες, τις έχω μετρήσει».

Ωστόσο αυτή η άποψη φαίνεται ότι επαναδιαμορφώθηκε μέσα στα χρόνια καθώς ο ίδιος ο Γρηγόρης Ψαριανός δίνοντας συνέντευξη στον δημοσιογράφο -τότε- Σταύρο Θεοδωράκη, πριν από 12 χρόνια, είχε ταχθεί υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Στο βίντεο, από την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Mega, ο Γρηγόρης Ψαριανός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι του φαίνονται καλές οι ονομασίες «Μακεδονία των Σκοπίων», «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία».

Και βρίσκει δίκαιη αυτήν την εξέλιξη, επειδή στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας τον μοιράζονται Ελλάδα, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. «Η Μακεδονία είναι ελληνική, οκ, αλλά είναι και σκοπιανή και βουλγάρικη», ανέφερε. Δηλαδή «50%, 25% και 25%» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το στιγμιότυπο στο βίντεο από το 7:45 και μετά.