«Η υιοθέτηση ακραίων και βίαιων πρακτικών δεν βοηθά ούτε τους εργαζόμενους ούτε το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ παράλληλα δεν οδηγεί στην εξεύρεση μιας οριστικής και βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τα σημερινά επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μένουν έξω από τις συνδικαλιστικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις», προσθέτοντας ότι «πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί για την προσωρινή κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των εργαζομένων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο γόρδιος δεσμός της ναυπηγικής βιομηχανίας έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί τα προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με την κάλυψη των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού. Η προσπάθεια αυτή απέδωσε την διατήρηση εν λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας και διαφύλαξε τις θέσεις εργασίας».

Και συμπληρώνεται: «Στην παρούσα φάση, λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και να ξαναφέρει στην Ελλάδα εργασίες επισκευής και κατασκευής σκαφών του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον διαπραγματευτή που ορίστηκε από την Κυβέρνηση να στηριχθεί στο έργο του και να εισηγηθεί το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση, τονίζοντας πως «από εκεί και πέρα, καλούμε τις αρμόδιες αρχές, εφαρμόζοντας τη νομιμότητα, να συμβάλουν στην εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί».