Την άρση της ασυλίας της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, που και η ίδια ζήτησε, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. H Επιτροπή συνήλθε σήμερα, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας κατά της κ. Μπακογιάννη, η οποία σχηματίσθηκε βάσει του νόμου για τη μη αναγραφή στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού, κατάθεσης 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.

«Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την υπόθεση αυτή, ζήτησα τη συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου, συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και τα οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής. Δεν θέλω να μείνει καμιά σκιά για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για να με πλήξουν» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Τζούλια Αλεξανδράτου για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε αγόρευσή του στην Ολομέλεια την είχε «φωτογραφήσει» για φοροδιαφυγή και για αδήλωτα έσοδά της από τη συμμετοχή της σε ταινίες πορνό. Ο κ. Παπαδημούλης επίσης ζήτησε την άρση της ασυλίας του, αλλά η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημά του δεδομένου ότι η αναφορά του εμπίπτει στην πολιτική και κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.