«Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα οδηγήσει σε δραματικές αυξήσεις της τιμής του ρεύματος για τον καταναλωτή. Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Για μια επιλογή που στην πραγματικότητα έχει σαν στόχο τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου. Διότι απ΄ αυτό θα επωφεληθούν αεριτζήδες, επενδυτές οι οποίοι θα θησαυρίσουν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Ευτυχώς όμως σ΄ αυτή τη χώρα υπάρχουν ακόμα κοινωνικές δυνάμεις, συνδικάτα και συνδικαλιστές που δεν ξεπουλιούνται και θα βάλουν μέτωπο στην πολιτική ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, των πλουτοπαραγωγικών πηγών αυτής της χώρας.

Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με στόχο να ανατραπεί το μνημόνιο κι αυτή η εγκληματική πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον αυτής της χώρας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος μεταξύ άλλων είπε: «Ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εστιάσαμε στο τρελό φαγοπότι που εξελίσσεται σήμερα στη λιανική εμπορία των πελατών της ΔΕΗ, όπου μια χούφτα αεριτζήδες, χωρίς καμία απολύτως επένδυση, χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο, χωρίς τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ανενόχλητοι και ανεμπόδιστοι, με τη ΔΕΗ ανίκανη να αντιδράσει, της αποσπούν καθημερινά εκατοντάδες πελάτες. Θεωρούμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας».

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια της τρόικα για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μας εργοστασίων. Όπως επίσης δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ σε παραχώρηση της ενέργειάς μας , και μάλιστα στην τιμή κόστους, για να την μεταπωλούν ιδιώτες. Ο τόπος μας εκείνο που έχει ανάγκη είναι από επενδυτές και όχι από αεριτζήδες, μεσάζοντες ή μεταπράτες».