Οι άνεργοι θα είναι ανάμεσα στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος , το οποίο θα δοθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Διευκρίνισε ότι τα κριτήρια δεν θα περιορίζονται στο επίπεδο της ακραίας φτώχειας, αλλά θα συμπεριληφθούν και φορολογούμενοι της μεσαίας τάξης, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για όσους αδικήθηκαν λόγω ασφαλιστικών εισφορών.

Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι διπλάσιο του περυσινού, είπε η Θεανώ Φωτίου, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα, αφορούν στις «τεχνικές λεπτομέρειες». Αναφορικά με το ποιοι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα, σημείωσε ότι, «δεν θα αφορά μόνον αυτούς που έχουν πληγεί από την ακραία φτώχεια. Ξέρουμε ότι η κρίση έπληξε και τη μεσαία τάξη» και διευκρίνισε ότι το μέρισμα θα δοθεί «με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια».

Όπως είπε, και όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) «εμπεριέχονται εν πολλοίς μέσα στο μέρισμα», ενώ σχετικά με τους άνεργους ανέφερε πως επίσης θα το λάβουν, «με κριτήρια όπως το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία».

Όσον αφορά στους συνταξιούχους και ειδικά εκείνους, οι οποίοι έχουν υποστεί παράνομες παρακρατήσεις, είπε πως «συζητείται αν θα αποζημιωθούν μέσω κοινωνικού μερίσματος».

Το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να διανεμηθεί πριν από τις γιορτές, ενώ θα προηγηθεί διαδικασία «με στοιχείο αιτήσεως». «Γνωρίζουμε ποιοι θα το πάρουν, αλλά δεν θα δοθεί χωρίς να το ξέρεις. Θα πρέπει να είσαι ενήμερος και να αποδέχεσαι το επίδομα», ανέφερε σχετικά η Θεανώ Φωτίου.