«Η ζωή δεν τελειώνει ποτέ. Συνεπώς, οποιοσδήποτε λέει ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα, προβλέπει ότι η ζωή θα μείνει ακίνητη για πολλά χρόνια. Κάτι που δεν συμβαίνει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον χρειαστεί και για επιπρόσθετα μέτρα.

Και συμπλήρωσε ότι «το ερώτημα που θα πρέπει να θέσουμε, κατά τη γνώμη μου, είναι τα μέτρα που θα πάρουμε τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να έχουν έναν κοινωνικό χαρακτήρα; Με την κατάσταση που υπήρχε, τα μέτρα που παίρναμε ήταν πολύ δυσάρεστα. Αλλά όχι ακριβώς και αναποτελεσματικά, διότι μέσα από αυτήν την προσπάθεια που κατέβαλε τελικώς ο κόσμος και τις θυσίες που έκανε, πετύχαμε να σώσουμε την χώρα από τη χρεοκοπία. Κατά συνέπεια, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα έκτης δόσης».

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και όχι η επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων του δημοσίου.

Σε ό,τι δε αφορά τη μείωση του αφορολόγητου ανέφερε ότι «η χρήση του αφορολόγητου έχει γίνει με κακό τρόπο στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, αλλά δεν φταίει κανένας άλλος. Εμείς φταίμε γι’ αυτό. Π.χ. εάν αντί για φοροαπαλλαγές ή αφορολόγητα όρια υπήρχαν εστιασμένες επιδοτήσεις σε όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ή υπήρχαν μέτρα οικογενειακής ισορροπίας, όπως σοβαρότερες επιδοτήσεις ενοικίου, καλύτερη περίθαλψη, εφόδια εκπαιδευτικά για τα παιδιά των άπορων οικογενειών, θα υπήρχε πολύ καλύτερη απόδοση».

Αναγνώρισε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην προώθηση της εγκυκλίου για την περαίωση, σημειώνοντας:

«Υπήρξε μια εμπλοκή και καθυστέρηση που πρέπει να δούμε. Να ένα δείγμα πώς λειτουργεί το κράτος: η απόφαση έχει υπογραφεί εδώ και καιρό και καθυστερεί το ΦΕΚ τόσο πολύ, που αλλοιώθηκε ουσιαστικά η προθεσμία για την εκτέλεση της περαίωσης».