«Είναι ένας διάλογος – πετροπόλεμος, ο κόσμος έχει βαρεθεί, έχει μπουχτίσει από το ίδιο σκηνικό», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για τις συνεχιζόμενες πολιτικές αντιπαραθέσεις κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι την απασχολούν τα ζητήματα της καθημερινότητας.

«Ο κόσμος θέλει να δει πώς θα πέσουν οι φόροι, πώς θα πηγαίνει στη δουλειά του γρήγορα με τις αστικές συγκοινωνίες, πώς θα βρει δουλειά το παιδί του, πώς θα καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και όχι μόνο», επεσήμανε ο κ. Αμυράς.

Όπως είπε, μόνο από την αύξηση του ΦΠΑ τους τελευταίους 8 μήνες, αυξήθηκαν οι τιμές σε 3.500 είδη πρώτης ανάγκης.

Σχολιάζοντας το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου, ο κ. Αμυράς αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η κυβέρνηση εκπλήσσεται από τη στιγμή που -όπως είπε- ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, αλλά και ο Ευ. Βενιζέλος είχαν καταγγείλει επανειλημμένα ότι το ΔΝΤ συμπεριφέρεται εκβιαστικά και με όρους μαφίας. «Το ΔΝΤ έχει μία γραμμή σκληρή, εγώ θα έλεγα απαράδεκτη, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, πώς αντιμετωπίζουμε αυτή τη ιδιόμορφη κατάσταση», σημείωσε ο κ. Αμυράς, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές για την Ελλάδα θέσεις του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους και για χαμηλότερα πρωτογενή ελλείμματα.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την εκτίμηση του πρωθυπουργού για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 22 Απριλίου, ο κ. Αμυράς σχολίασε λέγοντας ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα επιτευχθεί και πρόσθεσε: «Αν η αξιολόγηση κλείσει κακήν κακώς και μας πάρει το κεφάλι όλων με πρόσθετη φορολόγηση, μειώσεις μισθών, συντάξεων τα γνωστά δηλαδή καλύτερα να μην κλείσει και καθόλου».

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις πολιτικές διεργασίες, μεταξύ Φ. Γεννηματά και Σ. Θεοδωράκη, είπε το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένα ριζοσπαστικό κέντρο, που θα δίνει λύσεις και θα συμπεριλάβει στις τάξεις του φιλελεύθερους, κεντροδεξιούς, κεντροαριστερούς, μεταρρυθμιστές και οικολόγους. «Θα είναι όφελος για τη χώρα, εμείς δεν θέλουμε να ενωθούμε με το ΠΑΣΟΚ ούτε το ΠΑΣΟΚ με εμάς», είπε χαρακτηριστικά.