«Αυτό το ασφαλιστικό πρέπει να το πάρει πίσω η κυβέρνηση γιατί έχει ένα καθαρά φοροεισπρακτικό και εισφοροεισπρακτικό χαρακτήρα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος προειδοποίησε ότι, μετά το συνέδριο, η ΝΔ θα είναι πολύ σκληρή απέναντι στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104, 9 FM», ο κ. Καραγκούνης είπε ότι το ασφαλιστικό κινείται σε φοροεισπρακτική λογική, γιατί «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να βρει 4 δις ευρώ για το 16» και ως εκ τούτου, όπως επισήμανε, το νομοσχέδιο δεν θα έχει ανταποδοτικότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «πολιτικά ανίκανη» να διαχειριστεί τη διακυβέρνηση της χώρας και ότι σε μόλις έναν χρόνο -όπως υπογράμμισε- έκλεισε τις τράπεζες, έφερε τρίτο μνημόνιο και μετέτρεψε σε μείζον εθνικό θέμα το μεταναστευτικό.

Τόνισε, ότι στο προσφυγικό ζήτημα η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να στηρίξει τη χώρα με δεδομένη την απειλή εξόδου από τη συνθήκη Σένγκεν και επέκρινε την κυβέρνηση ότι με καθυστέρηση ενός έτους αναγκάζεται να εφαρμόσει τις πολιτικές της ΝΔ για τον έλεγχο των συνόρων.

Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και, καταλήγοντας, τόνισε ότι το 70% των προεκλογικών υποσχέσεων της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, με τα λεγόμενα «Ζάππεια», έχει ήδη ολοκληρωθεί και αν είχε τελειώσει η τετραετία θα είχε ολοκληρωθεί στο 100%.