«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη που έχασε τη ζωή του στο καθήκον μετά από οκτώ χρόνια άνισης μάχης με τον θάνατο» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Τη βαθύτατη οδύνη σύσσωμης της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και όλου του προσωπικού της Αστυνομίας για το θάνατο του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαριά το Νοέμβριο του 2007, από σφαίρα που δέχθηκε στον αυχένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά της Κρήτης, εκφράζει με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης.

Αναλυτικά, η δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ο θάνατος του Ειδικού Φρουρού Ευστάθιου Λαζαρίδη, που τα τελευταία χρόνια έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μας συγκλόνισε όλους. Εκπληρώνοντας το καθήκον του για την προστασία και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, δέχθηκε δολοφονικά πυρά κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, το Νοέμβριο του 2007 στα Ζωνιανά της Κρήτης. Στη συνείδηση μας είναι ένας από τους ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας και όλου του προσωπικού του Σώματος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά τους.»