Το πιλοτικό πρόγραμμα ου υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην Τέχνη» βρίσκεται σε εξέλιξη στην αίθουσα «Ορέστης» στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Φαλήρου, το οποίο επισκέφθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Συνομίλησαν με τα μέλη της θεατρικής ομάδας «X-ACT», στον χώρο που τους παραχωρήθηκε προκειμένου να κάνουν εκεί τις πρόβες τους εν όψει της παράστασης που θα ανεβάσουν.

Σε επισημάνσεις μελών της θεατρικής ομάδας ότι το πρόγραμμα του υπουργείο είναι πολύ «φιλόξενο» και «χρήσιμο» για ομάδες που δεν έχουν πόρους, καθώς επίσης και ότι ήταν πολύ εύκολο να εξασφαλίσουν τον συγκεκριμένο χώρο και πως η επαφή τους με το δημόσιο ήταν πολύ θετική, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «έτσι το θέλουμε γενικά το δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό».

Συζητώντας δε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι ηθοποιοί και ο χώρος του θεάτρου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να σπάσει η γραφειοκρατία.

«Ανοίγουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο», τόνισε από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος, χαρακτηρίζοντας «τραγικό» που αυτοί οι χώροι ήταν κλειστοί τόσο καιρό για τους πολίτες.

Ως παράδειγμα χώρων Ολυμπιακών ακινήτων που παρέμεναν αναξιοποίητοι για χρόνια, ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στο Κωπηλατοδρόμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δίνουμε 2 εκ. ευρώ για τη συντήρησή του, για να είναι κλειστό» και σημείωσε παράλληλα ότι αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι έχουμε πολλούς χώρους, πολύ σημαντικούς, όμορφους και σε ωραίες περιοχές, οι οποίοι συμβολίζουν και μια καλή περίοδο για τη χώρα, εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν.