Ευθείες βολές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τονίζοντας ότι «εγώ δεν ζήτησα από κανέναν να παραιτηθεί, λέω όμως ευθέως ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κασσελάκη και πρέπει να βρεθεί ηγεσία που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» συμπλήρωσε ότι: «τα θέματα μιλούν μόνα τους, ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα. Πρέπει να επιλέξουμε στο ΠΑΣΟΚ αν θα είμαστε ένα κόμμα χαμηλών προσδοκιών, θα κατεβάζουμε τον πήχη ή θα μιλούμε καθαρά και δεν θα φτάνουμε στο επίπεδο να χάνουμε από τον Κασσελάκη. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αποφασίσει η βάση».

Επιπλέον, διαφώνησε με τις απειλές διαγραφών που έχει κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας ότι: «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ΚΚΕ όσο και αν το προσπαθήσουν κάποιοι, δεν μπορεί να γίνει και ούτε μπορεί να μπει στη λογική, επειδή η ηγετική ομάδα λέει ότι υπάρχει εσωστρέφεια και θα πάμε στο 5%».

Αναφορικά για το πότε θεωρεί ότι θα οριστεί η ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών είπε πως «όποιος θέλει να πάει τον Ιούλιο, ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει για αυτό, δεν θα τον “σκοτώσει” κανένας για αυτό, απλώς θα “σκοτώσει” το κόμμα. Τον Ιούλιο δεν θα έρθει πάνω από 40-50 χιλιάδες κόσμου. Η διαδικασία για την αλλαγή ηγεσίας πρέπει να γίνει εντός του 2024. Αν είναι στις διαδικασίες να πάμε 50 χιλιάδες, ας το κάνει μεταξύ των φίλων του και της ομάδας του».

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της GPO ανέφερε ότι: «έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία μείωση των ποσοστών όχι γιατί δεν υπάρχει εσωστρέφεια, γιατί εσωστρέφεια υπήρχε στο ύψιστο σημείο, αλλά γιατί αναμένουν τις αποφάσεις μας. Αναμένουν να δουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα συνεχίσουμε τα ίδια, άρα όλα τα επιχειρήματα της ηγεσίας με τη χθεσινή δημοσκόπηση, την οποία και αυτή βλέπω ότι τους αρέσει, γιατί έχει πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη, σημαίνει ότι ούτε είχαμε εσωστρέφεια και καταστροφή, αλλά και το 70% του κόσμου θέλει εκλογή ηγεσίας τώρα».