Στην ίδρυση μία νέας διεύθυνσης για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και θα αφομοιώσει, μεταξύ άλλων, την Οικονομική Αστυνομία. Η νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο Προεδρικού ιατάγματος που υπογράφει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η μηδενική ανοχή στο οργανωμένο έγκλημα είναι για μένα προσωπική δέσμευση. Για την κυβέρνηση,. για το υπουργείο προστασίας του Πoλίτη και την Ελληνική Αστυνομία η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί βασική προτεραιότητα» δηλώνει χαρακτηριστικά στο «Πρώτο Θέμα» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος θα έχει πανελλαδική εμβέλεια και θα εποπτεύεται από εισαγγελέα» επισημαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εξηγεί ότι «η δημιουργία της βασίστηκε στην εμπειρία αντίστοιχων υπηρεσιών ΄λάλλων χωρών και στις συστάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ».

«Δίνουμε έμφαση στην ενιαία διαχείριση των υποθέσεων, στην οικονομική διάσταση του εγκλήματος, στην αξιοποίηση της τεχνολογία και στη διεθνή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών» προσθέτει ο κ. Χρυσοχοΐδης.