Για κίνηση εκ του ασφαλούς κάνουν λόγο πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη που ζήτησε να συσταθεί ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τύχον εμπλοκή του στο δύστύχημα των Τέμπων.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σημείωναν πως «Συνιστούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να μάθει να διαβάζει καλύτερα τις απαντήσεις στις ενημερώσεις πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Σπίρτζης κάνει μια κίνηση εκ του ασφαλούς, αφού γνωρίζει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες. Και αυτό λόγω του ότι η αλλαγή της επίμαχης διάταξης έγινε μετά το 2019 επί των ημερών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου και οι «άτυπες πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το Σύνταγμα προβλέπει και «την συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή». Κοινώς, η λέξη «κλειδί» είναι παραγραφή στην προκειμένη περίπτωση».

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περί κίνησης εκ του ασφαλούς του Χρήστου Σπίρτζη, σημείωναν: «Ενημερώνουμε τον κ. Μαρινάκη πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Αρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή».

«Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη», κατέληγαν από την Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντούσε στη φράση του κ. Μαρινάκη περί «πολιτικών βδελλών», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι «πολιτικές βδέλλες είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να λογοδοτούν στον ελληνικό λαό».