«Είναι σαφές ότι η κατάσταση δεν είναι όπως έπρεπε να είναι, αυτό όμως που μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα είναι ότι εμείς αποκλείουμε αναδιάρθρωση του χρέους και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας και έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι όσο το κάνουμε αυτό, η τήρηση των στόχων αποδίδει κιόλας», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας δημοσίευμα των Financial Times που θεωρεί δεδομένη την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας.

Πρόσθεσε δε «έχουμε συνηθίσει τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ειδικά εδώ και μεγάλο διάστημα να αδικούν την κατάσταση στη χώρα μας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε «επιτυχημένη» τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων, «μιας και διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον διεθνώς, σε μια άσχημη συγκυρία» και τόνισε ότι για άλλη μια φορά διαψεύδονται όσοι μιλούσαν για υπέρογκα επιτόκια που θα υπερέβαιναν το 5% και το 6% και υπογράμμισε ότι η αύξηση συμμετοχής των ξένων στη δημοπρασία μαρτυρά την εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας, αλλά και τη διαρκώς ανακτώμενη αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς.

Ακόμη, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου πιθανόν να συζητηθεί το Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο.