Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία της κυβέρνησης που επεκτείνει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, εξέφρασε με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης.

Τόνισε ότι η τροπολογία έρχεται χωρίς πρώτα να υπάρξει διαβούλευση ή ενημέρωση και χαρακτηρίζει την κίνηση πολιτικό τυχοδιωκτισμό καθώς όπως επισημαίνει «χρησιμοποιεί τη συναίνεση σε ένα σοβαρό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, αναφέρει συγκεκριμένα: «Η κυβέρνηση που αυτοδιαφημίζεται ως “μεταρρυθμιστική”, στο νομοσχέδιο που κατέθεσε προέβλεπε ρητά ότι οι διατάξεις για την επιστολική ψήφο που περιλαμβάνονται, δεν ισχύουν για τις βουλευτικές εκλογές.

Ξαφνικά, αποφάσισε ότι οι διατάξεις ισχύουν και για τις βουλευτικές εκλογές, χωρίς διαβούλευση, χωρίς καμία ενημέρωση. Και το έκανε, γιατί αυτό που τη διακρίνει, είναι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και χρησιμοποιεί τη συναίνεση σε ένα σοβαρό ζήτημα για μικροκομματικό όφελος.

Είναι σαφές ότι πριν την ομιλία της Υπουργού υπήρξε μια συζήτηση και μία στάση με συγκεκριμένα δεδομένα και πως μετά την ομιλία της Υπουργού ξεκινά μια άλλη συζήτηση από μηδενική βάση».