Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που με συνέπεια υπηρετεί όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μιλώντας την Κυριακή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά Fm».

Επεσήμανε ότι ένας κόσμος που έχει ριζοσπαστικές διαθέσεις και αντιλήψεις δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στα παζάρια που γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να απεγκλωβιστεί από αυτή τη διαδικασία και να ενισχύσει το ρεύμα αμφισβήτησης, συμπαρατασσόμενος με το ΚΚΕ.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι είναι μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, του εκφυλισμού που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια «που ουσιαστικά άλλα έλεγε και άλλα έκανε, προσπαθώντας να παγιδεύσει ριζοσπαστικές συνειδήσεις στο πλαίσιο διαχείρισης αυτού του συστήματος». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «πρόκειται για προσπάθεια αναπαλαίωσης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, με την διαπάλη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για το ποιος θα είναι κυρίαρχη δύναμη στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας».