«Χαίρομαι πάρα πολύ που οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος λένε και επαναλαμβάνουν ακριβώς τις ίδιες φράσεις για «συνευθύνη» και για «εθνική σωτηρία», τις οποίες πρώτος είπα πριν τρία χρόνια! Όταν όμως έλεγα και υποστήριζα αυτές τις θέσεις, κάνοντας έκκληση για εθνική σωτηρία, αυτοί λοιδορούσαν! Τώρα παρακαλάνε γι’ αυτό που έλεγε ο Καρατζαφέρης πριν τρία χρόνια! Ας σκεφτεί ο Ελληνικός λαός, ότι αν είχε γίνει αυτό, που τώρα λένε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, δεν θα είχαμε φτάσει στη κατάσταση να μην έχουμε φάρμακα για τους αρρώστους και να έχουμε περισσότερο από ένα εκατομμύριο κόσμο στην ανεργία». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΘΗΝΑ 9.84.

«Όταν ήλθε το πρώτο Μνημόνιο, είχα πει ότι αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί, αν δεν συγκροτήσουμε μια Κυβέρνηση συνευθύνης. Εάν είχε γίνει έγκαιρα αυτή η κυβέρνηση, σήμερα δεν θα βρισκόταν η χώρα σε αυτήν την δυσχερέστατη κατάσταση.

Τώρα που τα γινάτια και οι επάρσεις τους, έφεραν την Ελλάδα στη κατάσταση που την έφεραν, τώρα εκλιπαρούν για να γίνει αυτό που έπρεπε να γίνει πριν δύο χρόνια» σημείωσε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στο προεκλογικό κλίμα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ εκτίμησε ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ έδειξε μια σοβαρότητα και μια συνέπεια στα δύσκολα. Εκτιμώ ότι αυτό το γεγονός θα το ζυγίσει και θα το αξιολογήσει ο κόσμος. Απευθυνόμαστε στη λογική και στην κρίση του Έλληνα ψηφοφόρου και του λέμε ότι “είμαστε παρόντες”. Πιστεύουμε ότι αυτό θα το κρίνει και θα το αξιολογήσει ο κόσμος. Το ζητούμενο σήμερα είναι τι μπορεί και τι έχει προσφέρει ο καθένας μας στη πολιτική του πορεία».

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να δηλώσει το τη βεβαιότητά του για το παρόν που θα δώσει το κόμμα του το βράδυ της Κυριακής. «Το σενάριο για την επόμενη ημέρα και το πως θα πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος, νομίζω ότι θα το διατάξει η κάλπη την Κυριακή το βράδυ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνεται ξαφνικά κουβέντα μόνο για τη δεξιά πολυκατοικία; Γιατί δεν μπορεί να γίνει και για την αριστερή πολυκατοικία, στην οποία υπάρχει και μια μεγαλύτερη πανσπερμία; Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ.

Την Κυριακή το βράδυ θα είμαστε όλοι παρόντες. Θα ακούσουμε τι θέλει ο Ελληνικός λαός. Θα δούμε αν τελικά υποκύψει σε εκβιαστικά διλήμματα και εκεί θα τοποθετηθούμε. Πιστεύω ότι ο λαός αντιλαμβάνεται, ότι κάποιοι δεν έχουν την κατάλληλη επιχειρηματολογία και προτάσεις και για αυτό καταφεύγουν σε διχαστικά διλήμματα».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν βγάζει το κράτος τα αποτελέσματα των εκλογών, ο κ. Καραταφέρης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αισθάνομαι μια τεράστια πικρία, γιατί ένα κράτος που είναι οργανωμένο μέλος της Ε.Ε., δεν μπορεί να βγάλει αποτελέσματα μόνο του και πρέπει να καταφύγει σε μια ιδιωτική εταιρεία. Ιδιαίτερα δε, όταν ο επιχειρηματίας που είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας που επεξεργάζεται τα αποτελέσματα των εκλογών, είναι ένα εξαιρετικά αμφισβητήσιμο πρόσωπο και έχει διάφορες δοσοληψίες με το κράτος».