Ο δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσιος φιλοξενήθηκε την Πέμπτη (2/3) στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ με κεντρικό θέμα συζήτησης την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη. Εκεί η Νάνσυ Ζαμπέτογλου πέρασε σε μια προσωπική εξομολόγηση για την στιγμή που χρειάστηκε να αναγνωρίσει νεκρό, μετά από δυστύχημα.

«Μου έχει τύχει να πάω μετά από δυστύχημα σε νεκροτομείο και να αναγνωρίσω άνθρωπο, δεν τον αναγνώριζα. Αναρωτιόμουν γιατί; Δεν θυμάμαι πώς μοιάζει ή το μυαλό μου αρνείται να το δει και να καταλάβει ότι αυτό είναι αλήθεια;» ανέφερε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

«Ίσως να είναι συνδυασμός των δύο. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα ούτε να αντικρίσουν μία σορό. Τους πηγαίνουν απέναντι σε κάποια στάχτη; Οστά; Και τους λένε εδώ. Εδώ τι; Τι να αναγνωρίσεις; Πραγματικά δεν θέλω να σκεφτώ καν πως θα είναι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος θα αντικρίσει μία τέτοια κατάσταση» απάντησε ο Γιάννης Μούτσιος.

Γιάννης Μούτσιος για Τέμπη: «Μιλάμε για διαμελισμένα σώματα λες και δεν συμβαίνει τίποτα»

Ο δημοσιογράφος εξήγησε πώς και πόσο η διαχείριση του θέματος από το στούντιο διαφέρει από εκείνην στον τόπο του συμβάντος.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μούτσιος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Να μεταφέρω την αλληλεγγύη στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Άκουγα τους συναδέλφους να μεταφέρουν το ρεπορτάζ από το σημείο γιατί εμείς σαν παρουσιαστές, κυρίως δημοσιογράφοι και μετά παρουσιαστές, διαχειριζόμαστε αυτό το πράγμα από πολύ μακριά. Είμαστε μακριά από το γεγονός και δεν μπορούμε να ζήσουμε αυτά τα οποία μας μεταφέρουν οι άνθρωποι οι οποίοι είναι παρόντες. Για αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους που είναι στο ρεπορτάζ, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εμείς είμαστε πίσω, είμαστε με την ασφάλεια του στούντιο. Οι άνθρωποι που είναι εκεί ενδεχομένως έχουν δει να ανασύρονται σοροί και διαμελισμένα πτώματα και άκρα» ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Μάλιστα παρατηρούσα τον εαυτό μου και λέω: “Μιλάμε για διαμελισμένα σώματα τόσο απλά σαν να μην συμβαίνει τίποτα”. Είναι μια μακάβρια κουβέντα. Είναι μια πραγματικότητα, όμως, πρέπει να πω ότι εμείς καλούμαστε εδώ να επιτελέσουμε τον ρόλο του επικοινωνητή, εκείνου που ενημερώνει για τα γεγονότα και πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Εάν κάνεις το λάθος να μπεις μέσα στη συναισθηματική φόρτιση που υπάρχει και να ταυτιστείς με αυτό το οποίο βλέπεις, έχει τελειώσει το παιχνίδι. Είδαμε τους σεισμούς στην Τουρκία και ήταν τόσο κοντά μας και τόσο μακριά μας. Αυτό που συνέβη σε εμάς θα μπορούσε να αποφευχθεί. Θα μπορούσε να είναι το παιδί της διπλανής πόρτας» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιάννης Μούτσος στο καθημερινό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.