Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix μας δείχνει την δράση του περιβόητου κατά συρροή δολοφόνου με το ψευδώνυμο «Night Stalker» όπου ξεκινάει την δεκαετία 1980 στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για έναν από τους πιο ψυχρούς κατά συρροή δολοφόνους με 43 εγκλήματα στο ενεργητικό του, συμπεριλαμβανομένου φόνους, απόπειρες φόνου, ληστείες και βιασμούς.

Spoilers για την σειρά του Netflix

Πιο συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1984 όταν η αστυνομία του Λος Άντζελες δέχτηκε ένα τηλέφωνο για έναν φόνο μίας γυναίκας Ιαπωνικής καταγωγής αλλά και την συγκάτοικό της που κατάφερε να γλυτώσει από τα τραύματα.

Σίγουρα η υπόθεση φάνηκε λίγο περίεργη αλλά την ερευνούσαν σαν απλή δολοφονία.

Όσο περνούσε ο καιρός όμως η εγκληματικότητα στην περιοχή αλλά και σε όλη την πολιτεία άρχισε να αυξάνεται ραγδαία με πολλά και διαφορετικέ εγκλήματα. Τα εγκλήματα ήταν φόνοι ζευγαριών όπου σκότωναν τον άνδρα και στην συνέχεια αφού βίαζαν την γυναίκα άλλες φορές την σκότωναν και άλλες φορές ζούσε. Πολλοί φόνοι είχαν γίνει με το ίδιο πιστόλι αλλά και με χτυπήματα και μαχαιρώματα. Το χειρότερο όλων ήταν πως είχαν αρχίσει και απαγωγές παιδιών όπου αφού τα βίαζαν τα άφηναν ελεύθερα.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις λύση έπρεπε να βρει ο Gil Carrillo τοπικός ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών, μαζί με τον Frank Salerno, διάσημο ερευνητή που είχε στο ιστορικό του πολλές επιτυχίες δύσκολων υποθέσεων. Όλα τα παραπάνω τους απασχολούσαν σαν μεμονωμένα όταν σχεδόν σε όλα τα πρώτα εγκλήματα κατάφεραν να βρουν ίδια αποτυπώματα παπουτσιών στους χώρους όπου έγιναν.

Έτσι λοιπόν μαζί με κάποια άλλα στοιχεία και για πρώτη φορά στην καριέρα τους έχουν να κάνουν με έναν κατά συρροή δολοφόνο που δεν έχει μοτίβο για τα θύματά του ούτε επιθυμίες. Τα θύματά του ήταν γυναίκες και άντρες, νέοι και ηλικιωμένοι, ανεξαρτήτου καταγωγής και το χειρότερο ακόμη και παιδιά. Όταν μάλιστα στο Σαν Φραντσίσκο έγινε φόνος με παρόμοια χαρακτηριστικά, τότε ο τρόμος άρχισε να απλώνεται παντού καθώς ο καθένας ήταν το επόμενο θύμα.

Υπήρχαν στιγμές που ο «Night Stalker» όπως τον ονόμασαν τα media, μπορεί να χτυπούσε αρκετές φορές μέσα σε λίγες μέρες, πράγμα που σήμαινε πως οι επιθεωρητές έπρεπε να βιαστούν. Και εδώ δεν έλειψαν τα ανθρώπινα λάθη που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει στην σύλληψή του νωρίτερα και να είχαν γλυτώσει κάποιες ζωές.

Εν τέλη όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις κατά συρροή δολοφόνων, έπεσε σε κάποια λάθη όπως ότι αρκετά θύματά του τα άφηνε και ζούσαν με αποτέλεσμα να έχουν ένα σκίτσο του, το οποίο όταν δόθηκε στην δημοσιότητα και με την βοήθεια του κόσμου σιγά σιγά έφτασαν στην ταυτότητά του και την σύλληψη του Ρίτσαρντ Ραμίρεζ τον Αύγουστο του 1985.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το ντοκιμαντέρ για την δράση του «Night Stalker» ίσως είναι ένα από τα καλύτερα του Netflix καθώς και το περιεχόμενό του και η παρουσίασή του είναι πολύ προσεγμένα. Ακόμη και σκηνοθετικά αν και ντοκιμαντέρ, πρόσεξαν πολύ τις λεπτομέρειες.

Έχοντας μόλις τέσσερα επεισόδια το είδα όλο αμέσως και ειλικρινά με σόκαρε και αν εγώ έφτασα σε σημείο να πω πότε θα τον πιάσουν επιτέλους, δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόμο που ζούσαν οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας την εποχή δράσης του. Βλέποντας αρκετά ντοκιμαντέρ με κατά συρροή δολοφόνους, και εδώ φτάνουμε στον ίδιο επίλογο που ο δράστης είχε τρομερά βιώματα στην παιδική του ηλικία από το οικογενειακό του περιβάλλον και μη, χωρίς όμως αυτό να δικαιολογεί και τις πράξεις του.

Αν είστε λάτρης τέτοιων ντοκιμαντέρ σίγουρα να το δείτε και όπως προανέφερα με μόλις τέσσερα επεισόδια, δεν θα καταλάβετε πότε τελείωσε και σίγουρα θα κλειδώνετε τις πόρτες σας! Η υπόθεση του «Night Stalker» για όποιον ενδιαφέρεται έχει γίνει και ταινία το 2016 με πρωταγωνιστή τον Lou Diamond Phillips.