Με 89 ταινίες, που απέσπασαν 87 βραβεία Όσκαρ ενώ ήταν υποψήφιες για άλλα 347, τα κανάλια Novacinema αλλά και η οσκαρική ζώνη Nova Stars υποδέχονται το Φεβρουάριο, με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα οσκαρικών διαστάσεων που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου. Η 86η τελετή απονομής των κορυφαίων κινηματογραφικών βραβείων του Χόλιγουντ θα προβληθεί για 17η χρονιά, ζωντανά και αποκλειστικά, από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova.

Την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 22:00, λίγες ώρες πριν από τη φετινή τελετή απονομής, θα προβληθεί, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema HD, το αριστουργηματικό μιούζικαλ «Οι Άθλιοι», που πρωταγωνίστησε στα περσινά Βραβεία Όσκαρ.

Οι ζωντανές μεταδόσεις θα αρχίσουν στις 00:30 από το E! Entertainment, με τις αφίξεις στο Κόκκινο Χαλί, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν στη συνέχεια τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema HD, αλλά και η οσκαρική ζώνη Nova Stars.

Στις 02:00, ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας, θα ξεκινήσει το καθιερωμένο pre-show, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή απονομής στις 03:30. Στα Novacinema 1 και Novacinema HD θα υπάρχει ελληνικός σχολιασμός από την Πόλυ Λυκούργου και το Γιώργο Κρασσακόπουλο, ενώ θα υπάρχει παράλληλη μετάδοση μέσω Nova Stars στην αγγλική γλώσσα (original version). Η όλη μετάδοση θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση και με ελληνικούς υποτίτλους, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στις 20:30 σε Novacinema 1 και Novacinema HD.

Οσκαρική διάθεση υπάρχει όμως και στο Novalifε, που θα παρουσιάσει το Φεβρουάριο βραβευμένες ταινίες που άφησαν εποχή. Ανάμεσα στις μοναδικές ταινίες που θα προβληθούν από το ψυχαγωγικό κανάλι της Nova ξεχωρίζουν το επικό δράμα «Δόκτωρ Ζιβάγκο» που προτάθηκε για 10 Βραβεία Όσκαρ και τελικά κέρδισε 5, καθώς επίσης και οι ταινίες «Το γλυκό πουλί της νιότης», «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» και «Ο Μπαμπάς της Νύφης».