Υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που ξεκίνησαν την καριέρα τους πολύ πριν γεννηθούμε εμείς αλλά παρόλα αυτά τους βλέπουμε ακόμα και σήμερα να παίζουν σε μερικές εμβληματικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Παρόλο που δεν έχασαν ούτε στο ελάχιστο το χάρισμά τους με την πάροδο των χρόνων και μπορούν ακόμα να μας μαγέψουν με την απήχησή τους, περιμένετε μέχρι να δείτε πόσο γοητευτικοί ήταν στα νιάτα τους.

Πολλούς από αυτούς τους ηθοποιούς τους έχουμε στο μυαλό μας σε ρόλους που τους εκτόξευσαν ως μεσήλικες. Κάποιους ακόμα και ως ηλικιωμένους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ταινίες των τελευταίων 15 ετών του θρύλου του Χόλιγουντ, Κλιντ Ίστγουντ.

Ας δούμε λοιπόν το τότε και το σήμερα 6 πασίγνωστων αστέρων.

1- Ντάστιν Χόφμαν

Ο ντάστιν Χόφμαν

Ένας από τους πλέον αγαπητούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ ο Ντάστιν Χόφμαν (83 ετών σήμερα), με αξιοσημείωτες επιδόσεις στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ηθοποιός με αναμφισβήτητο ταλέντο έχει διακριθεί τόσο σε δραματικούς, όσο και κωμικούς ρόλους, ιδιαίτερα στην απεικόνιση αντιηρώων και ευάλωτων ανθρώπων. Μικρός στο δέμας και όχι όμορφος με την στερεοτυπική άποψη, βοήθησε καθοριστικά με την απήχησή του να γίνουν δεκτοί στο Χόλιγουντ και να πρωταγωνιστήσουν ηθοποιοί με πλούσιο ταλέντο, αλλά με καθημερινά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά.

2- Αλ Πατσίνο

Ο ΑΛ Πατσίνο

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του με γερό θεατρικό υπόβαθρο και μοναδική παρουσία στην μεγάλη οθόνη, ο Αλ Πατσίνο ξεχώρισε για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και το έντονο και εκρηκτικό υποκριτικό ύφος. Είναι ένας από τους λίγους ηθοποιούς που έχει τιμηθεί και με τα τρία μεγάλα αμερικανικά καλλιτεχνικά βραβεία: Όσκαρ για τον κινηματογράφο, Τόνι για το θέατρο και Έμμυ για την τηλεόραση. Σήμερα είναι 82 ετών.

3- Χάρισον Φόρντ

Ο Χάρισον Φορντ

Ο Χάρισον Φορντ, 80 ετών σήμερα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους της γενιάς του. Αναδείχθηκε στο κινηματογραφικό στερέωμα στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 – σε σχετικά μεγάλη ηλικία για τα μέτρα του Χόλιγουντ – με τους ρόλους δύο χαρισματικών τυχοδιωκτών, του Χαν Σόλο από τον «Πόλεμο των Άστρων» και του Ιντιάνα Τζόουνς από την ομώνυμη σειρά ταινιών.

4- Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ένας από τους πολυσύνθετους ηθοποιούς του Χόλιγουντ ο 79χρονος Ρόμπερτ Ντε Νίρο αναγνωρισμένος ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ‘70 ως ένας από τους σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Η συνεργασία του με τον Μάρτιν Σκορσέζε σημάδεψε την ιστορία της μεγάλης οθόνης με ταινίες, όπως «Ο Ταξιτζής» και το «Οργισμένο Είδωλο». Στην αρχή της καριέρας του ερμήνευσε πειστικά βίαιους και βάναυσους χαρακτήρες και αργότερα στην ωριμότητά του κωμικούς ρόλους γεροπαράξενων ανδρών. Σε κάθε περίπτωση ο Ντε Νίρο είχε ένα ζηλευτό σεξ απίλ ήδη από τα νιάτα του.

5- Κρίστοφερ Γουόκεν

Ο Κρίστοφερ Γουόκεν

Ο Κρίστοφερ Γουόκεν (79 ετών) με κάποιες πολύ δυνατές ερμηνείες σε μία μεγάλη ποικιλία ρόλων που κέρδισαν κοινό και κριτική, έχει μείνει στις σκέψεις του κοινού ως ένας εμβληματικός «κακός». Υποδύθηκε ως επί το πλείστον ψυχολογικά ασταθή άτομα, αν και αυτή η γενίκευση δεν ταιριάζει με το βάθος και το εύρος του υποκριτικού του ταλέντου. Το 1979 τιμήθηκε με το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου για το ρόλο του στην ταινία του Μάικλ Τσίμινο «Ο Ελαφοκυνηγός».

6- Κλιντ Ίστγουντ

Ο Κλιντ Ιστγουν

Ο 92χρονος Κλιντ Ίστγουντ είναι ένας από τους λίγους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που το όνομά του αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία μιας ταινίας. Αναδείχθηκε ως αστέρι πρώτου μεγέθους, όχι στην Αμερική, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στην Ιταλία και επιστρέφοντας θριαμβευτικά στα πάτρια εδάφη εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Στη μακροχρόνια καριέρα του, που ξεκινά από το 1955, υποδύθηκε δύο εμβληματικούς χαρακτήρες της μεγάλης οθόνης, τον «Άνθρωπο δίχως όνομα» και τον «Επιθεωρητή Κάλαχαν» και σκηνοθέτησε σημαντικές ταινίες, μεταξύ άλλων, όπως τα «Μπερντ», «Οι Ασυγχώρητοι», «Σκοτεινό Ποτάμι» και «Million Dollar Baby».