Οι σταρ του Hollywood είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ανθρώπους του κόσμου. Έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν και να ζήσουν μια ζωή με όλες τις ανέσεις.

Πολλοί είναι οι διάσημοι που νιώθουν την ανάγκη να βοηθήσουν τους λιγότερο ευνοημένους, προσφέροντας χρήματα σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Για να δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι πιο γενναιόδωροι σταρ…

Η Ellen Degeneres μέσω της εκπομπής της φρόντισε να ενημερώσει τους τηλεθεατές της, οι οποίοι φτάνουν τα 8 εκατομμύρια, για το AIDS και για τους τρόπους προστασίας από τον ιό. Η Ellen υποστηρίζει και φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με την φροντίδα ζώων αλλά και για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Ο Ashton Kutcher και η Demi Moore, όταν ήταν μαζί, διοργάνωσαν καμπάνια, η οποία είχε στόχο να ενημερώσει τον κόσμο για το trafficking.

O Ben Affleck όταν επισκέφθηκε την περιοχή του Congo, ανακάλυψε τις ανισότητες και αδικίες που γίνονται και αποφάσισε να γράψει και να ενημερώσει τον κόσμο. Αποκάλυψε τη νοθεία στις εκλογές και την έλλειψη σεβασμού προς τις γυναίκες.

Ο Matt Damon ντύθηκε ως Άγιος Βασίλης για να μάθει στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να βοηθήσουν τις χώρες που δεν έχουν καθαρό νερό.

Ο 50 cent, επηρεασμένος από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν μεγάλωνε, κυκλοφόρησε μια σειρά από energy drinks, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν και ως γεύμα για τις οικογένειες της Αφρικής. Κυκλοφόρησε επίσης ένα βιβλίο που αναφερόταν στην σχολική βία.

 

Η Angelina Jolie είναι γνωστή για την προσφορά της σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και είναι εκπρόσωπος της UNHCR.

 

Η Scarlett Johansson έχει προσφέρει πολλά λεφτά με σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας των χωρών της Αφρικής και είναι εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam.

Ο Bono αποφάσισε να γίνει παραγωγός μιας ταινίας «The F word: Famine is the Real Obscenity», η οποία θα ενημέρωνε τον κόσμο για το λιμό που επικρατεί στις χώρες της Αφρικής και προσκάλεσε τους διάσημους φίλους του να προσφέρουν και αυτοί λεφτά.

Η Lady Gaga έχει ιδρύσει μια δική της φιλανθρωπική εταιρεία «Born this Way Foundation» και έδωσε σε δημοπρασία γυμνές φωτογραφίες της προκειμένου να ενισχύσει τον σκοπό.

Ο Justin Bieber πρόσφερε τα κέρδη από το χριστουγεννιάτικο του άλμπουμ σε 7 διαφορετικές οργανώσεις.