Η Τατιάνα Μπλάτνικ παραχώρησε πρόσφατα μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην ισπανική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair. Εκεί, μίλησε ανοιχτά για τις πρόσφατες αλλαγές στη ζωή της, συμπεριλαμβανομένου του διαζυγίου της, των οικογενειακών απωλειών που βίωσε, και της νέας κατεύθυνσης που παίρνει πλέον η προσωπική της πορεία.
Μετά από 22 χρόνια κοινής ζωής και 14 χρόνια γάμου με τον Νικόλαο Ντε Γκρες, η Τατιάνα Μπλάτνικ δήλωσε έτοιμη να αγκαλιάσει το μέλλον. Όπως τόνισε η ίδια, η επιθυμία της να προσφέρει και να δημιουργήσει αποτελεί τη βασική της κινητήρια δύναμη σε αυτή τη νέα φάση της ζωής της.
«Το να είμαι μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας ήταν ένα προνόμιο και μια τιμή. Έμαθα πάρα πολλά: αξίες όπως η αγάπη και η υπηρεσία στην πατρίδα, η οικογενειακή ενότητα και, φυσικά, γνώρισα την Ελλάδα. Τους θαυμάζω και τους σέβομαι όλους, ειδικά για την ισχυρή οικογενειακή τους ενότητα. Το να είμαι παντρεμένη με τον Νικόλαο ήταν ένα προνόμιο, και πάντα θα τον σέβομαι βαθιά. Η ιστορία μας σημάδεψε μια πολύ σημαντική περίοδο της ζωής μου. Χωρίς αυτόν, δεν θα ζούσα στην Ελλάδα», είχε πει μεταξύ άλλων.
Μια εβδομάδα μετά από αυτή τη συνέντευξη, αναφέρθηκε στην ΜΚΟ “Breathe“, την οποία ίδρυσε το 2020 προανήγγειλε πρωτοβουλίες σχετικές με τον αθλητισμό.
Σήμερα μέσω ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ανήγγειλε ότι θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του ιστορικού Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, όπου διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896.
Ειδικότερα γράφει:
«Εξακολουθώ να εμπνέομαι από τη δύναμη του αθλητισμού να ενώνει, να αναζωογονεί και να θεραπεύει. Στην πρόσφατη συνέντευξή μου στο @vanityfairspain, μοιράστηκα τι συνεχίζει να με εμπνέει και πώς η δουλειά μου έχει εξελιχθεί μέσα από βαθιές συνεργασίες με αθλητές σε έργα που βασίζονται στην ανθεκτικότητα, την επίγνωση και την ανθρώπινη σύνδεση.
Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που βρίσκεται κοντά στην καρδιά μου: η συμβολή στην αποκατάσταση του ιστορικού Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, όπου διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896. Ένας τόπος κληρονομιάς και μεταμόρφωσης, που τώρα γίνεται ένας χώρος για την επόμενη γενιά.
Διατηρώντας το παρελθόν, αναπλάθοντας το μέλλον, μαζί.»