Η Τάμτα άνοιξε την καρδιά της σε μια ειλικρινή συζήτηση με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου για την εκπομπή «MEGA Stories», μοιράζοντας προσωπικές στιγμές και αναμνήσεις από τη διαδρομή της. Θυμήθηκε την περίοδο που άφησε την πατρίδα της για να έρθει στην Ελλάδα, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα αυτής της νέας ζωής, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η κόρη της, Άννυ, βίωσε αυτή τη μετάβαση.

Μιλώντας για την ταυτότητά της, η τραγουδίστρια ήταν ξεκάθαρη: ποτέ δεν ένιωσε την ανάγκη να απαρνηθεί τις ρίζες της. Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες που συνάντησε μέχρι να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, αναδεικνύοντας το πόσο πολύτιμη και ουσιαστική είναι για εκείνη η σχέση της τόσο με την παλιά της πατρίδα όσο και με τη νέα της.

«Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να κρύψω ότι είμαι από τη Γεωργία, ούτε κατά διάνοια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι έχω αισθανθεί ρατσισμό. Μπροστά μου τουλάχιστον, γιατί πίσω από την πλάτη μου δεν ξέρω τι μπορεί να έλεγε ο καθένας», σημείωσε η Τάμτα και πρόσθεσε: «Είχα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, όταν ήρθα στην Ελλάδα. Η μαμά μου έπρεπε να φύγει από τη Γεωργία, για να μπορέσει να στηρίξει εμένα και τον αδελφό μου. Όταν έφυγα κι εγώ από τη χώρα, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη».

Η τραγουδίστρια θυμήθηκε την πρώτη φορά που πήγε σε ελληνικό σούπερ μάρκετ, αλλά και τη μαγεία που ένιωσε στην πρώτη της επαφή με τα ελληνικά νησιά. «Όταν μπήκα για πρώτη φορά σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, έπαθα πλάκα. Δεν ήξερα τι να πρωτοπάρω. Μου άρεσε πάρα πολύ η Αθήνα, είχα τις φωτογραφίες που μου έστελνε η μαμά μου. Θυμάμαι ότι περπατούσα στην πόλη πάρα πολύ, ήταν το αγαπημένο μου πράγμα. Το πρώτο νησί που πήγα ήταν η Σαντορίνη, δεν θα το ξεχάσω ποτέ πώς ένιωσα όταν έφτανε το πλοίο στο λιμάνι», σημείωσε.

«Δε θα ήθελα να μιλήσω για το πώς αισθανόταν η Άννυ. Μόνο η ίδια μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό. Εγώ μπορώ να πω μόνο αυτό που έβλεπα. Σίγουρα ήταν δύσκολο να φεύγει από την οικογένεια που μεγάλωνε έξι χρόνια και να έρχεται σε μια ξένη χώρα. Σίγουρα είχε την γιαγιά της εδώ, αλλά αυτή η γιαγιά δεν την είχε ζήσει αυτά τα έξι χρόνια, έπρεπε να τη γνωρίσει από την αρχή… Ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο ήταν και η γλώσσα. Στο νηπιαγωγείο την πρώτη χρονιά που πήγε θυμάμαι ότι υπήρξαν περιπτώσεις που τη δείχνανε πολύ εύκολα τα παιδιά ως υπαίτια για κάτι, γιατί η Άννυ δε μπορούσε να προστατεύσει τον εαυτό της. Οπότε πολλές φορές είχε έρθει στεναχωρημένη και νευριασμένη στο σπίτι», ανέφερε η Τάμτα για την κόρη της.

«Το θέμα της ιθαγένειας είναι πονεμένο για μένα και την οικογένειά μου. Κόντευα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision και εγώ ταλαιπωριόμουν ακόμα με την άδεια παραμονής. Ευτυχώς το 2022 πήρα επιτέλους την ιθαγένεια, μετά από 20 χρόνια. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Για τη μητέρα μου είναι ακόμα πολύ δύσκολα, πέρασε στα 72 της τις εξετάσεις με 85% επιτυχία. Tελικά δεn τα κατάφερε να πάρει την ιθαγένεια», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Τάμτα.

Για το δίλημμα Ελλάδα-Γεωργία, η Τάμτα απάντησε: «Έχω δυο πατρίδες. Ούτε η Γεωργία μπορεί να φύγει από μέσα μου αλλά, όσο περνάνε τα χρόνια έχω ενσωματωθεί τόσο πολύ εδώ που μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει ποια από τις δυο χώρες αγαπώ πιο πολύ. Καθεμία μου έχει δώσει πάρα πολλές εμπειρίες, όμορφες και μη. Η καρδιά μου είναι χωρισμένη στα δυο».