Εδώ και χρόνια έχει αρχίσει ένα trend με τις φανέλες ποδοσφαίρου να αποτελούν μια δήλωση μόδας, να λειτουργούν ως πραγματικά ένα κομμάτι ενός προσεγμένου outfit κι όχι να είναι απλά η εμφάνιση ενός αγαπημένου συλλόγου.

Αυτό άρχισε με τη Βενέτσια και συνεχίστηκε με πολλές άλλες ομάδες. Ακόμη και η Athens Kallithea μπήκε σε αυτό το… κλαμπ για κάποιο διάστημα. Τώρα, είναι η σειρά της Παλέρμο. Κι αυτό γιατί την πασίγνωστη ροζ φανέλα της ιταλικής ομάδας φόρεσε η Dua Lipa.

Η εντυπωσιακή Βρετανίδα τραγουδίστρια συνεργάζεται με την εταιρία που αποτελεί σπόνσορας της Παλέρμο. Και με αφορμή την επαναπροώθηση ιστορικών προϊόντων που στο παρελθόν έκαναν… θραύση, αποφάσισε να… ντύσει την Dua Lipa με τη φανέλα που κατά καιρούς έχουν τιμήσει παίκτες όπως ο Έντινσον Καβάνι, ο Πάουλο Ντιμπάλα και άλλοι. Τι κι αν η Παλέρμο παίζει στη Serie B, τη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου…

@dlipalon

💥👟 Fresh footage of the fabulous #DuaLipa for @puma Palermo! Get your eyes on this – fashion’s got a new beat! 👀🔥 Check it out 👉 uk.puma.com #TikTokViral #SneakerStyle #PumaPalermo 🚀🙌

♬ original sound – Dua Lipa

Αν μη τι άλλο, η Dua Lipa με το τεράστιο fanbase έδωσε στο κλαμπ προβολή και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ αυξήθηκαν και οι πωλήσεις της φανέλας της ομάδας.

Πανηγυρίζουν στο Άμπου Ντάμπι και στο Μάντσεστερ

Η καμπάνια, δε, προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στο Μάντσεστερ, εκεί που βρίσκονται τα κεντρικά του City Football Group, της μητρικής εταιρίας που ελέγχει τη Μάντσεστερ Σίτι, την… Παλέρμο και άλλες δέκα ομάδες σε όλον τον κόσμο. Η πλειονότητά τους ντύνεται από την ίδια μάρκα κιόλας.

Το City Football Group, που ανήκει κατά πλειοψηφία στον Σεΐχη Μανσούρ του Άμπου Ντάμπι – συμμετέχουν όμως ένα κινέζικο κρατικό επενδυτικό fund κι ένα ιδιωτικό αμερικανικό fund – αγόρασε την Παλέρμο πριν από κάτι περισσότερο ένα χρόνο και η ομάδα έκτοτε πήρε την άνοδο και τώρα στοχεύει να ανέβει στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Το CFG είναι το μοναδικό αθλητικό franchise τέτοιου μεγέθους με τόσα πολλά κλαμπ υπό τον έλεγχό του. Μπορούν να συγκριθούν μαζί του μονάχα το αθλητικό τμήμα της Red Bull, αλλά και της INEOS, που συμμετέχουν στη Formula 1 και σε πολλά άλλα πρότζεκτ εκτός ποδοσφαίρου, αν κι εκεί διαθέτουν οι μεν της Λειψία, Σάλτσμπουργκ, Μπραγκαντίνο κι οι δε της Νις, Λωζάννη και λίαν συντόμως μερίδιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.