Έρχονται θετικά νέα από το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορονοϊό

Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνες για να σώσουν τον κόσμο από την πανδημία


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
17:30
15/07/2020
Έρχονται θετικά νέα από το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον κορονοϊό
loading

Το ρολόι μετρά αντίστροφα και θεωρεί πιθανό ακόμη και αύριο να ανακοινωθούν θετικά νέα για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ετοιμάζεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca , δήλωσε επικαλούμενος πηγή ο πολιτικός συντάκτης του ITV Ρόμπερτ Πέστον.

Το πιθανό εμβόλιο βρίσκεται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη στις μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους της Φάσης 3 για να εκτιμηθεί αν μπορεί να προστατεύσει από την Covid-19, όμως αυτοί που το αναπτύσσουν δεν έχουν ακόμη αναφέρει τα αποτελέσματα της Φάσης 1 που θα έδειχναν αν είναι ασφαλές και αν προκαλεί ή όχι ανοσολογική απάντηση.

Αυτοί που αναπτύσσουν το εμβόλιο είπαν αυτόν τον μήνα πως έχουν ενθαρρυνθεί από την ανοσολογική απάντηση που έχουν δει μέχρι τώρα στις δοκιμές και αναμένουν ότι θα μπορέσουν να δημοσιεύσουν τα δεδομένα της Φάσης 1 μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Τα δεδομένα αναμένεται να δημοσιευθούν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο Reuters πως η ομάδα περιμένει επιβεβαίωση από μια επιστημονική επιθεώρηση για την ημερομηνία μιας δημοσίευσης, αλλά δεν έκανε γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πότε θα δημοσιευθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Ο Πέστον επεσήμανε: «Ακούω ότι θα υπάρξουν θετικά νέα σύντομα (ίσως αύριο) για τις αρχικές δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης για την Covid-19 που υποστηρίζεται από την AstraZeneca».

Σημειώνεται πως τα εμβόλια που αναπτύσσονται και δοκιμάζονται σ' όλον τον κόσμο εναντίον της Covid-19 είναι περισσότερα από 100.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει