Βασανισμούς με ηλεκτροσόκ αναμένεται να καταγγείλουν και δημοσίως αποφυλακισμένοι μετανάστες σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν αύριο Πέμπτη, στις 12:30 το μεσημέρι (Αιόλου 47, 5ο όροφος).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα» και της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν αποφυλακισμένοι μετανάστες που κατήγγειλαν βασανισμούς με ηλεκτροσόκ, οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν, ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότατης Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Πέτρος Κωνσταντίνου.

«Η καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη να σταματήσει κάθε κάλυψη από τη μεριά της Αστυνομίας και των κρατικών μηχανισμών σε ρατσιστικές πρακτικές. Είναι απαράδεκτο ο Δένδιας να απειλεί όσους καταγγέλλουν την αθλιότητα και τους βασανισμούς μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια. Είναι απαράδεκτη η κράτηση για δεκαοκτώ μήνες , είναι βαρβαρότητα η παράταση της, με μόνο στόχο « να γίνει ο βίος αβίωτος» των μεταναστών , σύμφωνα με δήλωση του ανώτατου στελέχους της ΕΛΑΣ», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Στη συνέντευξη θα μιλήσουν οι βασανισθέντες μετανάστες που είχαν καταγγείλει αστυνομικά όργανα ότι χρησιμοποίησαν ακόμη και εργαλεία με ηλεκτρισμό για να τους εξαναγκάζουν αν αποδεχτούν την «οικειοθελή» αποχώρηση τους από την χώρα».