Η φωτιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια ήταν μια από τις ισχυρότερες για το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι πυροσβέστες χρειάστηκαν μέρες για να καταφέρουν να την αναχαιτίσουν. Η ορμητική της φόρα έκαιγε ό,τι έβρισκε στον δρόμο της, ενώ ένα από τα στοιχεία που προβλημάτισαν τους υπεύθυνους ήταν το σημείο που ξέσπασε η φωτιά, καθώς επρόκειτο για ένα δύσβατο μέρος.

Τις προηγούμενες μέρες, τα Δερβενοχώρια κάηκαν από τη μεγάλη φωτιά, με ολόκληρους οικισμούς να εκκενώνονται, υπό τον φόβο νέων τραγωδιών. Από τη Στεφάνη έως και τον Νέο Πόντο, όλη η γύρω δασική έκταση παραδόθηκε στις φλόγες, με τους πυροσβέστες να δίνουν τεράστια μάχη με επίγεια και εναέρια μέσα.

Το Newsbeast ακολούθησε την πορεία της φωτιάς που έπληξε τα Δερβενοχώρια. Ξεκινώντας από εκεί, η φωτιά έκανε μια διαδρομή από το Στεφάνι, ενώ προχώρησε προς Νέο Πόντο. Οι μαύρες εικόνες που απεικονίζουν τα αποκαΐδια της φωτιάς, δεν θυμίζουν σε τίποτα τις κάποτε καταπράσινες τεράστιες εκτάσεις γης που έβλεπε όποιος βρισκόταν στο σημείο.

Εργοστάσια και αυτοκίνητα έχουν γίνει, πλέον, στάχτη ενώ το τοπίο μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από την Κόλαση. Παράλληλα, κάποια από τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να κάνουν ρίψεις στο σημείο, καθώς υπάρχει κίνδυνος νέων αναζωπυρώσεων.

Δείτε φωτογραφίες από τη διαδρομή Στεφάνι – Νέος Πόντος του Newsbeast: