Η υπόθεση της λευκής τίγρης «Χασίγια» που βρέθηκε παρατημένη σε κάδο κοντά στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, έχει ευαισθητοποιήσει όλους. Προτού του γίνει ευθανασία, το λευκό τιγράκι υπέφερε από πόνους, καθώς έπασχε από μια εκ γενετής οστεοπενία, επειδή ήταν προϊόν αιμομιξίας.

Το πώς αυτό το άγριο ζώο κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα είναι ένα θέμα που συζητιέται εκτενώς τις τελευταίες ημέρες, με όλους να συγκλίνουν στο ότι ήρθε στη χώρα μας από παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λαθρέμποροι έχουν οργανώσει ολόκληρο κύκλωμα, καθώς με ένα μήνυμα μπορεί κανείς να βρει και να του σταλθεί όποιο άγριο ζώο θέλει.

Το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, η ρεπόρτερ Βιργινία Πισιμίση ανέφερε πως μέσω ιστοσελίδων του εξωτερικού για λαθρεμπόριο ζώων, κυρίως αμερικάνικων, μπορεί κανείς να «παραγγείλει» από λευκή τίγρη, μέχρι και αλεπού. Οι τιμές κυμαίνονται από 400 δολάρια και φτάνουν μέχρι την εξωφρενική τιμή των 100.000 δολαρίων.

Τα συγκεκριμένα ζώα παραγγέλνονται από άτομα που επιθυμούν να έχουν τέτοια ζώα ως κατοικίδια. Παρακάτω, μπορεί κανείς να δει πως πωλούνται μέχρι και πίθηκοι από 1.500 έως 40.000 δολάρια αλλά και αγριόγατες, από 1.200 μέχρι και τα 14.000 δολάρια.